Home TV/mobiel/PC Tips om de levensduur van je toestel te verlengen

Tips om de levensduur van je toestel te verlengen

by Ingezonden
0 comment
batterij telefoon opladen

Wil je graag geld besparen, maar er ook voor zorgen dat je toestel GSM langer meegaat? Dan hebben wij de gouden tip, koop namelijk een batterij want dit verlengt de levensduur van jouw toestel!

batterij oplader

Het kopen van een batterij verlengt de levensduur van het toestel

De toestellen die tegenwoordig op de markt worden gebracht, moeten vaak worden opgeladen. Dit heeft een aantal oorzaken, de gsm wordt veel gebruikt, maar de batterij gaat ook snel leeg omdat we veel online zijn. Daarnaast moet een telefoon dus vaak worden opgeladen en hoe vaker je hem op moet laden, hoe slechter dat is voor de batterij. Een batterij heeft dus echt wat te lijden, veel meer dan vroeger (want toen kon je wel dagen lang doen met een batterij zonder hem op te laden). Tegenwoordig moet je je toestel soms wel een paar keer per dag opladen.

Levensduur toestel verlengen

Gelukkig kun je zelf ook wat doen om de levensduur van je toestel te verlengen:

  • Zorg dat je als de batterij snel leeg is, je de batterij op tijd vervangt (daarvoor kun je gewoon een nieuwe batterij kopen en deze in je toestel laten plaatsen).
  • Laad de batterij niet iedere keer een beetje op, maar het is beter hem goed op te laden wanneer je toestel echt leeg is (dit kan niet altijd, omdat je weg moet maar probeer er aan te denken).
  • Zorg dat tijdens het opladen je toestel niet oververhit kan raden. Blijf er bij tijdens het opladen.
  • Als je batterij vol is, haal hem dan uit de oplader. Vol = vol! 
  • Zet mobiele netwerken uit als je deze niet gebruikt. Staan deze wel aan, dan zal je telefoon continu contact zoeken met internet om bijvoorbeeld mail binnen te halen.

Tips toepassen bij eigen toestel

Als je zelf een smartphone hebt, weet je waarschijnlijk als geen ander dat het toestel snel leeg kan zijn. Moet je lang weg? Zorg dan altijd voor een extra oplader en je kunt ook altijd in de auto je toestel laden. Ook hierdoor ben je altijd bereikbaar. Maar let er goed op dat je de levensduur in de gaten houdt en ben zuinig op je toestel. Hierdoor kun je veel geld besparen en nog langer van jouw toestel genieten, iedere dag weer!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design