Home Dagelijks leven 3 x duurzame tips in de keuken die geld besparen

3 x duurzame tips in de keuken die geld besparen

by Ingezonden
0 comment
apparaten hergebruiken

Als het gaat om duurzame veranderingen, zijn er een aantal verschillende aanpassingen die je kunt maken in de keuken. Deze aanpassingen zullen je niet alleen helpen om je impact op het milieu te verbeteren, maar kunnen je ook helpen om geld te besparen.

Zelfs als het om koken gaat zijn er veel kleine tips die je kunnen helpen om kosten te besparen en toch heerlijke maaltijden te maken. Maar wist je dat je keukenapparatuur ook kan bijdragen aan een duurzamer en zuiniger leven? Als je koffiezetapparaat kuren heeft, koop dan niet direct een nieuwe, maar kijk eerst of je het probleem, met de aanschaf van nieuwe koffiezetapparaat onderdelen, zelf zou kunnen oplossen. Ook dit kan je veel geld besparen en draagt bij aan een duurzaam leven. Hier lees je nog drie andere duurzame tips voor in de keuken, die je op lange termijn ook zullen helpen om geld te besparen.

koffiezetapparaat repareren

Hergebruiken

Een goede manier om je keuken duurzamer te maken is het gebruik van glazen herbruikbare flessen, potten of bewaarbakjes. In plaats van plastic opties voor eenmalig gebruik. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het bespaart je op den duur ook geld. En vergeet ook vooral niet de kracht van herbruikbare boodschappentassen. Dat is namelijk een hele milieuvriendelijke manier om je boodschappen te vervoeren, in plaats van steeds nieuwe plastic tassen te kopen en te gebruiken. Die paar cent voor een tasje lijkt misschien niet zoveel, maar alles bij elkaar opgeteld kan het stiekem toch snel oplopen. Gewoon je eigen tas mee naar de supermarkt dus!

Repareren in plaats van vervangen

Investeer in keukengerei en apparaten van goede kwaliteit. Apparaten van hoge kwaliteit gaan niet alleen langer mee, maar zijn doorgaans ook energiezuiniger dan goedkopere opties. Is er een apparaat kapot, zoals de vaatwasser? Kijk dan eerst of je het kan repareren. Met een aantal nieuwe vaatwasser onderdelen, loopt die weer als een trein en kan zo weer een hele tijd vooruit.

Slim inkopen en eten

Ten slotte is een van de meest effectieve manieren om je keuken duurzamer te maken, gewoon slim eten. Met mate kopen én koken, zodat er geen voedsel wordt verspild, en alleen kopen wat je echt nodig hebt in de supermarkt. Uiteraard maak je alle overgebleven ingrediënten eerst op voordat je nieuwe koopt. Haal het meeste uit wat je hebt door de overgebleven ingrediënten te verwerken in soepen, sauzen of zelfs smoothies. Dit is niet alleen een geweldige manier om geld te besparen, maar het zal ook de hoeveelheid afval verminderen.

Met deze tips in gedachten kun je een keuken creëren die zowel groen is als zuinig!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design