Home Dagelijks leven Tips om geld te besparen op cosmetica

Tips om geld te besparen op cosmetica

by Aangeleverd
0 comment
cosmetica

Ben je iemand die regelmatig cosmeticaproducten koopt? Dan kan dat best hoog in de kosten oplopen. Als je vindt dat je daar momenteel te veel geld aan uitgeeft, is het goed om daar verandering in te brengen.

Besparen op cosmetica is op verschillende manieren mogelijk. Wij delen hieronder wat handige tips!

besparen op Cosmetica

Maak zelf je cosmetica

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van cosmetica? Dan is dat ook een goede manier om geld te besparen. Bovendien is het hartstikke leuk om te doen en kies je zelf je ingrediënten uit, waardoor je het helemaal eigen maakt. Kies je voor het zelf maken van cosmetica, dan ben je over het algemeen een stuk goedkoper uit dan wanneer je kant-en-klare producten koopt. Het is dan ook zeker het proberen waard.

Wat voor producten je maakt, bepaal je zelf. Denk bijvoorbeeld aan parfum, crèmes, make-up, zeep, shampoo, douchegel, deodorant of tandpasta. Zelf je eigen parfum maken? Ga dan op zoek naar ingrediënten die je lekker vindt en kies daar een geschikte verpakking bij, zoals een parfum verstuiver.

Je kunt voor het maken van cosmetica allerlei ingrediënten uitproberen en op die manier een fijn product samenstellen. Denk aan bijvoorbeeld het gebruiken van populaire ingrediënten als glycerine, propyleenglycol, zetesol of titaandioxide. Je hebt mogelijkheden genoeg en bespaart nog eens geld ook!

Houd aanbiedingen in de gaten

Een andere manier om geld te besparen op cosmetica, is door aanbiedingen wat vaker in de gaten te houden. Het komt regelmatig voor dat er aanbiedingen zijn voor bijvoorbeeld parfums, make-up, crèmes en shampoos. Door in te spelen op goede aanbiedingen, bespaar je eenvoudig geld. Als producten in de aanbieding zijn, gaat er in sommige gevallen een mooie korting vanaf. Heb je op het moment zelf nog niets nodig, maar over een korte tijd wel? Als je dan een goede aanbieding tegenkomt, kun je het product ook alvast bestellen. Dat scheelt weer geld!

Koop grote verpakkingen

Wat ook een tip is om te besparen op cosmetica, is om grote verpakkingen te kopen. In verhouding zijn grote verpakkingen van een product vaak goedkoper dan de kleine als je het vergelijkt met de inhoud. Heb je een product nodig, kijk dan eens naar het verschil in prijs. Als je met de grotere verpakking voordeliger uit bent, is het beter om daarvoor te gaan. Dan ben je niet alleen goedkoper uit, maar ook kun je er langer mee vooruit.

Kies niet de duurste producten uit

Het spreekt voor zich, maar het is een aanrader om niet de duurste producten uit te kiezen. Heb je vaak cosmetica van dure merken, dan kan het geen kwaad om ook eens de wat minder dure merken uit te proberen. Wie weet ontdek je op die manier wel een nieuw fijn product, dat veel minder geld kost. Het is in ieder geval de moeite waard om te proberen.

Met deze tips is het mogelijk om voortaan geld te besparen op cosmetica. Houd deze tips in je achterhoofd als je weer een nieuw product nodig hebt, zodat je niet te veel geld kwijt bent.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design