Home Dagelijks leven Stop met roken en bespaar aanzienlijk

Stop met roken en bespaar aanzienlijk

by Aangeleverd
0 comment
Stoppen met roken

Denk nog eens terug aan de tijd toen je begon met roken. Wat kostte een buil shag of een pakje sigaretten toen? Valt het niet op dat de prijzen van sigaretten enorm gestegen zijn?

En als de prijs van je favoriete merk redelijk hetzelfde is gebleven, geldt dat dan ook voor het aantal sigaretten in je pakje? Soms voel je jezelf als roker wel een melkkoe van de overheid. Ze willen graag dat je stopt met roken, maar zijn zelf niet vies van de door jou betaalde accijns. Hoe kun je het best stoppen en veel geld besparen? Denk bijvoorbeeld aan acupunctuur, nicotinepleisters of zelfs via een vaporizer.

Stoppen met Roken

De prijzen blijven stijgen en roken wordt ontmoedigd

Toch geef je de overheid wel gelijk. Roken is schadelijk voor je gezondheid en voor het welbevinden van mensen om je heen. Zeker in een tijd dat alle prijzen stijgen en je budget elke maand krapper lijkt te worden, denk je steeds vaker aan stoppen. Wat kun je allemaal doen met het geld dat je bespaart? Ga maar eens na. Stel dat je elke dag 10 sigaretten rookt. Dat is toch al gauw vier tot vijf euro per dag, of 120 tot 150 euro per maand. Stoppen met roken en tegelijkertijd lid worden van een sportclub of vaker uit eten gaan, het kan in feite met gesloten beurs.

Stoppen met sigaretten en tabak en bespaar veel geld

Als je een jaar gestopt bent, heb je dat jaar misschien wel meer dan 1800 euro gespaard, omdat je niet alleen zelf rookt, maar vaak ook sigaretten uitdeelt. In deze tijd heb je dat geld waarschijnlijk hard nodig. Mensen die gestopt zijn, merken na korte tijd al de eerste positieve gezondheidseffecten. We weten zeker dat jij na een tijdje gestopt te zijn, tot de conclusie komt dat de kwaliteit van je leven aanmerkelijk is verbeterd. Alleen is het zo lastig en zo frustrerend om te stoppen. Wellicht heb je het al een aantal keer geprobeerd, maar is elke poging op een mislukking uitgelopen. Cold turkey stoppen werkt niet voor jou. Probeer het eens op een andere manier.

Stoppen met roken door over te stappen op een vaporizer

Je kunt ook overstappen op een e-sigaret of vaporizer. In een vaporizer vindt immers geen verbranding plaats, dus je bent al meteen vrij van teer en andere schadelijke verbrandingsproducten. Je doet een e-liquid met een hoog nicotinegehalte in je vaporizer om naadloos te wennen aan een nieuwe manier van nicotine-inname. Vervolgens ga je doseren. Je vermindert langzamerhand het nicotinegehalte, totdat je alleen nog maar producten gebruikt waar geen nicotine inzit. Dan is je lichaam niet langer verslaafd. Je kunt je vaporizer vervolgens aan de kant leggen, maar waarom zou je je vaporizer niet gebruiken om bijvoorbeeld rustgevende of oppeppende kruiden te vapen?

Stoppen met roken via medicinale weg

Via je huisarts kun je medicijnen krijgen die de trek in een sigaret verminderen. Deze medicijnen, waarvan Nortilen en Zyban de bekendste zijn, zorgen ervoor dat je lichaam het lekkere gevoel van nicotine moet missen. Roken is niet langer ontspannend of aangenaam.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design