Home Dagelijks leven Tips om te besparen tijdens en na het coronatijdperk

Tips om te besparen tijdens en na het coronatijdperk

by Aangeleverd
0 comment
online kopen

COVID-19 heeft in een paar jaar tijd het leven sterk veranderd. En dat heeft zijn weerslag op onze financiële situatie. Aan de ene kant zijn er minder mogelijkheden om geld uit te geven, nu de horeca grotendeels gesloten is en evenementen en vakanties niet meer doorgaan.

Maar het is ook niet verstandig dat geld allemaal direct aan andere zaken uit te gaan geven. Sterker nog, het is juist nu belangrijk om op de uitgaven te letten. Het is immers nog helemaal niet zeker hoelang de situatie gaat duren en hoeveel last bedrijven ervan gaan hebben. Er kunnen een hoop banen op het spel staan, en het leven wordt steeds duurder. Wil je financiële problemen voorkomen, doe dan je voordeel met onderstaande tips.

coronatijdperk
  • Voorkom onnodige aankopen

De coronacrisis zorgt voor onzekerheid, en daardoor voor stress. Het is heel menselijk om in een stressvolle situatie afleiding te zoeken. Maar het advies van de overheid is zoveel mogelijk thuis te blijven. Leuke dingen doen kan dus niet zomaar. Dan maar leuke dingen kopen? Want hoe verleidelijk is het niet om online allerlei dingen aan te gaan schaffen? Of wat vaker naar de supermarkt te gaan, ‘om er toch maar even uit te zijn’? Hoewel dit gedrag echt niet heel gek is, is het wel verstandig er niet te veel aan toe te geven. Juist dit soort uitgaven hakken een groter gat in je rekening dan je zou denken.

  • Neem je financiën eens goed onder de loep

Veel mensen werken nu vanuit huis. Dat scheelt een hoop reistijd, plus extra tijd die je ook nog eens in de file zou staan. Gebruik deze tijdwinst goed, en neem eens je financiële situatie onder de loep om te zien of je nog wat kunt besparen. Heb je nog abonnementen lopen van zaken die je helemaal niet meer gebruikt? Is die reisverzekering nog wel nodig?

Valt door de gestegen woningprijzen je woning in een lagere risicoklasse voor de hypotheek en kom je daardoor in aanmerking voor een lagere hypotheekrente? Sta je bovendien vaak rood op je betaalrekening? Dan kun je beter een doorlopend krediet afsluiten. Hierbij wordt gerekend met een veel lager rentetarief, dat bovendien momenteel ook nog eens lager dan ooit is.

  • Ruim je woning op

De tijdwinst die je hebt nu je niet meer naar je werk hoeft te reizen, kun je ook gebruiken om je woning eens goed op te ruimen. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimder gevoel in je hoofd, maar je kunt er ook nog eens door besparen en er wat geld mee verdienen. Heb je veel spullen die je weinig of nooit hebt gebruikt? Verdien dan een extraatje door ze bijvoorbeeld via Marktplaats te verkopen. Daarnaast kan het zijn dat je allerlei spullen terugvindt waarvan je vergeten was dat je ze al ooit had gekocht, en voorkom je zo dat je ze nogmaals aanschaft.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design