Home TV/mobiel/PC TV kijken zonder tv-abonnement

TV kijken zonder tv-abonnement

by Aangeleverd
0 comment
tv kijken zonder tv-abonnement

Een autoverzekering, inboedelverzekering, zorgverzekering, internetabonnement, tv-abonnement; we hebben zoveel verzekeringen en abonnementen dat de vaste lasten voor velen de pan uit rijzen.

Een autoverzekering, inboedelverzekering, zorgverzekering, internetabonnement, tv-abonnement; we hebben zoveel verzekeringen en abonnementen dat de vaste lasten voor velen de pan uit rijzen. Gelukkig is het mogelijk om in ieder geval één onderdeel van deze vaste lasten te schrappen: het tv-abonnement.

tv kijken zonder abonnement

Populariteit tv

Volgens een artikel van nederlandsmedianieuws.nl is er uit de resultaten van Media Standaard Survey 2018 (MMS) gebleken dat 96 procent van de Nederlandse huishoudens in 2018 een televisie in gebruik hadden. Het is dus wel duidelijk dat Nederlanders graag tv kijken. Helaas is dat niet geheel gratis. Een televisie verbruikt energie en daarnaast betalen veel huishoudens maandelijks kosten voor diverse tv-abonnementen. Denk aan het standaard tv-abonnement, maar ook aan tv-diensten als Netflix en Videoland.

Het kan ook anders

Dat je ervoor kunt kiezen om streamingdiensten, zoals Netflix en Videoland, op te zeggen is waarschijnlijk wel duidelijk. Maar wist je ook dat je überhaupt helemaal geen tv-abonnement nodig hebt om televisie te kunnen kijken? Alleen een internetabonnement en een Smart-tv zijn voldoende. Met verschillende apps, zoals de NPO app, Kijk app en RTL XL app, kun je nog steeds je favoriete programma’s kijken. Deze apps zijn volledig gratis!

Voordelen

Het eerste voordeel is al genoemd: het tv-abonnement kan de deur uit, waardoor je bespaart op de vaste lasten. Internet had je waarschijnlijk toch al, dus dat is een netto besparing. Behalve het besparen van geld brengt het opzeggen van je tv-abonnement ook nog andere voordelen met zich mee. Het is namelijk niet meer mogelijk om te zappen, waardoor het ‘doelloos zappen’ voortaan verleden tijd is en je waarschijnlijk extra tijd overhoudt voor bijvoorbeeld een cursus. Je gaat gerichter op zoek naar de programma’s die je wil kijken.

Grote kans dat je opeens een avond niets te doen hebt, omdat je al je favoriete programma’s al hebt gekeken.

De tijd die je zo overhoudt kun je weer nuttig besteden. Maar mocht het juist belangrijk vinden om lekker voor de tv te ontspannen, dan vind je online meer programma’s dan waar je via je reguliere abonnement ooit toegang toe had.

Te mooi om waar te zijn?

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Toch is voor sommige mensen deze manier van tv kijken op zijn zachtst gezegd ‘even wennen.’ Naast het ontbreken van de mogelijkheid om te zappen zijn er ook een aantal zenders en dus programma’s die niet bekeken kunnen worden. Hierdoor zijn er veel consumenten die liever op de ‘normale’ manier televisie blijven kijken en daar graag geld voor betalen. Gelukkig kunnen ook deze mensen geld besparen door elk jaar verschillende abonnementen te vergelijken en over te stappen op het goedkoopste tv-abonnement.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design