Home Dagelijks leven Geld besparen met kinderen in het gezin

Geld besparen met kinderen in het gezin

by Aangeleverd
0 comment
gezin kinderen besparen Nibud

Het verzorgen van kinderen, vooral van kleine kinderen in het gezin, levert een flinke extra kostenpost op. Luiers en babyvoeding zijn vaak best prijzig.

Ook de opvoeding, de schoolspullen, kleding en dergelijke van oudere kinderen kan een behoorlijke aanslag op het maandelijkse budget plegen. Toch zijn er handige tips waarmee je kunt besparen op de aanschaf van spullen. Bijvoorbeeld voor de jongste leden van je gezin.

gezin familie autoverzekering

d Aanbiedingen en vooruit plannen

Bij de voorbereiding op de geboorte van een kindje wordt al snel duidelijk dat de aanschaf van noodzakelijke spullen slim aangepakt moet worden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bekijk op online fora welke luiers (merken) veel worden gebruikt door moeders met jonge kinderen. Koop flink vooruit wanneer drogisterijen aanbiedingen hebben, waarbij je bijvoorbeeld een aantal pakken gratis krijgt.

Leg een voorraadje aan

Met een handige planner kun je bekijken hoeveel luiers je gemiddeld per maand nodig hebt tijdens een bepaalde leeftijdsfase. Investeer tijdens de zwangerschap al flink vooruit en leg een voorraad aan van spullen die je bijna continu nodig zult hebben. Teveel gekocht? Dan kun je de aankopen die je over hebt prima verkopen. Maak een lijst van zaken die je veel gaat gebruiken en vraag familieleden en vrienden de lijst te bekijken indien ze na de geboorte een cadeautje willen geven.

Tweedehands kopen… waarom niet?

In de eerste twee jaar van het leven van jouw kind ligt de focus op de (snelle) groei van het lichaam van het kindje. Het is eigenlijk zinloos om veel geld te investeren in kinderkleding van dure merken. Kijk bij discountwinkels naar kleding die je veel nodig zult hebben, zoals luierpakjes en rompertjes. Ook tweedehands kopen bij een winkel voor tweedehands kinderkleding is prima! Verkoop nette kleding weer online nadat jouw kindje eruit gegroeid is.

Kosten voor noodzakelijke lasten

Het bekijken van de mogelijkheden om de kosten voor de vaste lasten omlaag te brengen heeft altijd zin. In het geval van de zorgverzekering is het in de meeste gevallen slechts eenmaal per jaar mogelijk om over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Wanneer kinderen 16 worden, kun je rond hun verjaardag een goedkope verzekering zoeken, denk hierbij wel aan de juiste aanvullende pakketten, bijvoorbeeld voor tandheelkunde.

Ook het autoverzekering berekenen en de aanbieders hiervoor vergelijken kan een flinke besparing opleveren. In dit rijtje horen ook de aanbieders van gas en stroom thuis. Kortom: zeker voor gezinnen met kinderen loont het om ieder jaar de huidige kosten voor vaste lasten scherp te vergelijken om mogelijk geld te kunnen besparen.

Abonnementen, uitjes en schoolkosten

Leg vanaf de geboorte van je kind geld opzij voor de kosten van oppas, school en kleding. Ook met kleine bedragen per maand kun je al zorgen voor een financiële buffer. Vergelijk de kosten voor sportclubs en maak zelf tijd om actief te zijn met de kinderen zonder geld uit te geven!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design