Home Energie Zo bespaar je geld met een stijlvolle houtkachel

Zo bespaar je geld met een stijlvolle houtkachel

by Ingezonden
0 comment
sfeervol verwarmen met een houtkachel

Een knusse woonkamer willen we allemaal, zeker in de wintermaanden! Maar hoe geef je je woonkamer een luxe, knusse en comfortabele sfeer zonder een volledige verbouwing in te plannen en te veel geld uit te geven? Een vuurtje in de winter (of na een zomerse strandwandeling) voegt ontzettend veel sfeer toe aan elke ruimte. Wist je dat een houtkachel jou ook nog eens heel veel geld kan besparen op de energierekening? We leggen het je graag uit en geven wat tips voor de mooiste houtkachels!

Besparen op de energierekening

Een houtkachel zelf is niet de goedkoopste uitgave die je kunt doen, maar je moet het zien als een investering. Na deze uitgave kun je jaren vooruit en bespaar je maandelijks op je stookkosten. Een houtkachel brengt veel warmte en sfeer en je hebt hier in principe alleen droog hout voor nodig. Zorg wel dat je het droge hout in grote hoeveelheden inkoopt en dus goedkoop scoort, want anders ben je alsnog niet heel goed bezig voor je portemonnee.

Gebruik je resten als tuinmest

Je kunt uiteraard gewoon haardhout stoken, maar je kunt ook kiezen voor geperste houtbriketten. Hierdoor haal je nog meer rendement uit je houtkachel, want deze zijn gemiddeld bijna de helft goedkoper. Dit is trouwens ook nog beter voor het milieu. Wanneer je een actieve tuinierder bent, komt deze investering je helemaal goed uit. Je kunt de as van je verbrandde houtbriket namelijk heel goed als tuinmeststof gebruiken, aangezien ze gemaakt worden van zuiver duurzaam afvalhout zonder lijmstoffen.

De leukste houtkachel

Heb je ooit gehoord van tunnel houtkachels? Dit zijn – de naam geeft het al weg – houtkachels in tunnelvorm. Je kunt er dus doorheen kijken en de haard geeft warmte en sfeer aan beide kanten. Dit geeft de ruimte niet alleen heel veel sfeer, maar het is ook een ware eyecatcher. Chiquer dan dit wordt het niet! Je kunt deze haard bijvoorbeeld tussen je open keuken en je woonkamer plaatsen. Zo heb je een romantisch haardvuur naast het diner, maar ook wanneer je gezellig op de bank een wijntje drinkt.

De winter duurt nog eventjes, maar ook op een zomeravond kan een gezellig haardvuurtje heel veel sfeer toevoegen aan elke kamer in je huis. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie houtkachel in je slaapkamer, woonkamer of zelfs badkamer! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten kachels te vinden en je hoeft niet meer bang te zijn voor een rookgeur door je hele huis.

houtkachel geeft sfeer en warmte

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design