Home Energie Geld besparen door een slimme meter.

Geld besparen door een slimme meter.

by Aangeleverd
0 comment
slimme meter

Je kunt het je haast niet indenken: stroom en gas verbruiken zonder een slimme meter. Het handige apparaatje kan je zomaar eens flink wat geld besparen.

Maar hoe zet je die Slimme meter nu op de juiste manier in om voor maximale besparing te zorgen? We geven je een aantal praktische tips.

slimme enrgiemeter

1. Automatisch meterstanden doorgeven

Je kunt er zelf voor kiezen of je deze optie wel, of niet wilt gebruiken: maar het is de overweging zeker waard. In de meeste gevallen worden de slimme meters namelijk iedere twee maanden op afstand automatisch uitgelezen. De meterstanden van dat moment worden doorgegeven aan je energieleverancier. Die zorgt er vervolgens voor dat er een duidelijk verbruiksoverzicht voor je klaar staat.

Het voordeel hiervan is natuurlijk dat jij precies kunt zien hoeveel je verbruikt hebt, en waar nodig direct aanpassingen kunt maken om minder te verbruiken.

2. Je verbruik managen met de app

Iedere slimme meter komt vaak met een handige app die je zowel op je laptop of telefoon, als op het kastje aan de muur kunt installeren en gebruiken. Met deze app kun je dagelijks zien hoeveel energie er verbruikt wordt. In sommige gevallen zelfs live-opnames bekijken van het energieverbruik in de woning op dat moment. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je geweldig veel inzicht hebt in het verbruik in je woning. Je energieleverancier kan waar nodig direct stappen ondernemen om het verbruik laag te houden.

3. Gebruik een energieverbruiksmanager

Veel varianten van deze apps komen met een handige verbruiksmanager welke je van advies kan voorzien op het gebied van energiebesparing. Zo kan deze je bijvoorbeeld de tip geven om apparaten ‘s nachts helemaal uit te zetten (en niet op standby te laten staan), oude apparaten te vervangen of de verwarming wat lager te zetten.

4. Ontwikkelingen op het gebied van energieverbruik

Hoewel de slimme meter een van de grootste ontwikkelingen is op het gebied van energieverbruik, staan er nog meer dan genoeg nieuwe ontwikkelingen op de planning. Hier kun je met een slimme meter natuurlijk direct gebruik van maken.

5. Apparatuur slim gebruiken

De slimme meter geeft je in veel gevallen ook de mogelijkheid om apparatuur die veel energie verbruikt slim te gebruiken. Zo laat je met een slimme thermostaat de verwarming bijvoorbeeld voor thuiskomst al aan springen zodat je niet in korte tijd tot hoge temperaturen hoeft te stoken, of kun je de wasmachine juist tijdens daluren aanzetten zodat je hierdoor minder ‘dure’ energie verbruikt!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design