Home Wonen Geluidsoverlast van de buren? Zo los je dat op een goedkope manier op!

Geluidsoverlast van de buren? Zo los je dat op een goedkope manier op!

by Ingezonden
0 comment
geluidsoverlast van de buren

Ervaar jij geregeld overlast van je buren? Of dat nu gefeest, geruzie, babygehuil, verkeersherrie of hondengejank is… prettig is het nooit. Logisch dat je daar het liefst zo snel mogelijk van af wil. Elke dag vragen of het een tandje zachter mag heeft geen zin meer, tijd om dat (op een goedkope manier) op te lossen.

Je kunt hiervoor natuurlijk een speciaal bedrijf laten komen, zodat je huis beter geïsoleerd wordt, maar dat kan nogal een dure grap zijn. Daarnaast is dat bij huurhuizen ook niet altijd een logische optie. Gelukkig bestaan er ook manieren om dit veel makkelijker én goedkoper op te lossen. En het leuke is, de onderstaande tips pakken ook nog eens heel stijlvol uit?

geluidsoverlast woning

1. Kleed je interieur warm aan met stof

Zachte stoffen geven je huis niet alleen een warme sfeer, maar het is ook goed voor de akoestiek en dus ook voor de vermindering van geluidsoverlast. Zachte stoffen absorberen geluid namelijk letterlijk, waardoor er minder galm is in huis en de geluiden van binnen én van buiten worden gedempt. Kies bijvoorbeeld voor grote, hoogpolige vloerkleden, een stoffen bank met zachte kussens en plaids én lange stoffen gordijnen.

Tip: kleden zijn niet alleen handig en mooi op de vloer, maar ook op de muur. Met een wandkleed ervaar je nog meer voordelen van de geluidsabsorberende werking van de stof!

2. Kleed je interieur warm aan met stof

Ook helpt het als de muren niet geheel leeg zijn, maar deels gevuld zijn met bijvoorbeeld schilderijen, ingelijste foto’s of andere wanddecoratie. En wil je het écht goed aanpakken, dan kun je ook voor een speciaal geluidswerend schilderij kiezen.

3. Kleed je interieur warm aan met stof

Planten zijn om verschillende reden erg nuttig. Zo brengen ze niet alleen meer sfeer in huis, maar ze zorgen ook nog eens voor extra (gezuiverde) zuurstof. En… in dit geval het allerbelangrijkste: ze absorberen geluid. Vul lege hoeken in huis dus lekker op met een aantal mooie grote kamerplanten, zodat je minder geluidsoverlast ervaart.

4. Kleed je interieur warm aan met stof

Ook van buiten kan er hinderlijke herrie binnendringen, bijvoorbeeld van het verkeer of hangjeugd. In dit geval loont het om eens op zoek te gaan naar gaten en kieren in muren en rond kozijnen. Wanneer je deze dicht plamuurt zul je al veel minder geluidsoverlast van buiten of van de buren ervaren.

Geef de tips door aan je buren

Met deze tips kun je er in ieder geval voor zorgen dat geluidsoverlast op relatief goedkope manier verminderd kan worden. Helemaal mooi zou het zijn als je buren dezelfde tips doorvoeren, zodat het dubbel zo veel effect heeft!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design