Home Dagelijks leven Geld besparen in het huishouden; zo doe je dat

Geld besparen in het huishouden; zo doe je dat

by Ingezonden
0 comment
schoonmaakpapier

Het leven wordt alsmaar duurder en dat betekent dat we op een aantal dingen zullen moeten besparen. We hebben het graag met jou even over het huishouden, aangezien dit een terugkerende taak is die best wat geld kan kosten. Denk alleen al aan alle poetsmiddelen die je nodig hebt, laat staan misschien de kosten voor een schoonmaker of alle huishoudelijke apparaten die je gebruikt. Dat kan allemaal een stuk goedkoper! We geven je graag wat tips zodat je op het huishouden kunt besparen.

Scoor goedkope poetsspullen

schoonmaken stofzuiger

Laten we eerlijk zijn, je hoeft echt geen dure schoonmaakmiddelen te kopen om goed te kunnen schoonmaken. Schoonmaakmiddelen van het huismerk werken waarschijnlijk net zo goed. Daarnaast zijn er een hoop middelen die je echt niet nodig hebt en prima kunt vervangen. Denk bijvoorbeeld aan wasverzachter, wat je prima kunt omwisselen voor het veel goedkopere alternatief azijn. Probeer bijvoorbeeld ook goedkoop poetspapier te kopen waar je goed mee kunt boenen en als je het graag wat duurzamer aan wilt pakken kun je wasbare poetsdoeken uitkiezen. Dat is een eenmalige uitgave waar je vervolgens geen omkijken meer naar hebt.

Weg met de schoonmaker

Het is een hele fijne luxe om een schoonmaker in huis te hebben, maar wees eerlijk naar jezelf en vraag jezelf af of het écht nodig is. Als je op de kleintjes wilt letten kun je je wekelijkse schoonmaakservice misschien beter schrappen. Dit kost je in het weekend misschien een ochtend om alles zelf te boenen, maar dat kan tientallen euro’s schelen in je portemonnee. Ben je toch niet klaar om afscheid te nemen? Als er een aantal grote klussen zijn waar je een ontzettende hekel aan hebt, dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat de dienst eens in de maand komt om die van je over te nemen.

Kwalitatief goede apparatuur

Je kunt op een hoop elementen besparen in het huishouden, maar we willen je waarschuwen om niet te besparen op apparatuur. Denk hierbij aan een stofzuiger, wasmachine of vaatwasser, die jou helpen om de schoonmaak nét wat makkelijker te maken. We geven toe dat het niet de leukste items zijn om honderden euro’s aan uit te geven, maar je hebt ze wel nodig. Je hoeft uiteraard niet het nieuwste model van de duurste merken aan te schaffen, maar in dit geval kun je beter investeren in een apparaat wat jarenlang meegaat. Zo is het even een dure uitgave waar je vervolgens jarenlang plezier van hebt.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design