Home Energie 5 tips bij de aanschaf van radiatoren

5 tips bij de aanschaf van radiatoren

by Ingezonden
0 comment
radiatoren kopen

Bijna elke woning bevat radiatoren. Ze vormen de standaard verwarmingsbron in de meeste huizen. Hoewel vloerverwarming radiatoren overbodig maakt, zul je ze nog steeds gebruiken in de ruimtes zonder vloerverwarming. Zijn jouw radiatoren aan vervanging toe? Of heb je radiatoren nodig voor je nieuwbouw woning? Check deze 5 tips bij de aanschaf van radiatoren.

radiator verwarming besparen

1. Hoeveel vermogen heb je nodig?

Elke radiator heeft een eigen hoeveelheid vermogen. Dat is de hoeveelheid warmte die met een bepaalde snelheid wordt afgegeven aan de ruimte. Het vermogen van de radiator wordt aangegeven in Watt. Voordat je een radiator aanschaft, bereken je eerst per ruimte hoeveel vermogen je nodig hebt. Dit hangt af van de inhoud van de ruimte, de temperatuur die je wilt bereiken en de hoeveelheid isolatie die je hebt.

2. Verschillende soorten radiatoren

Er zijn diverse soorten radiatoren. Het meest gebruikt is de paneelradiator. Deze bestaat uit één of meer panelen die achter elkaar geplaatst zijn. De paneelradiator is het meest efficiënt en daarom ook het meest gebruikt in woningen. Er zijn ook decoratieve sierradiatoren, maar dat zijn in essentie meestal paneelradiatoren met een andere look. Als laatste heb je nog buisradiatoren: die bestaan uit buizen waar warm water doorheen stroomt. Ze worden veel gebruikt in de badkamer, maar zijn minder efficiënt dan andere radiatoren.

3. Sierradiatoren: waar moet je op letten?

Er zijn heel veel soorten sierradiatoren. Zo heb je hoge zuilen, hoekradiatoren, radiatoren met een gladde plaat of juist een met bijzondere golven. Werken al die radiatoren even goed? Het antwoord is eenvoudig: nee. Hier moet je op letten:

  • Het vermogen van de radiator. Dit ligt bij sierradiatoren vaak wat lager dan bij gewone radiatoren, omdat ze door hun design wat minder effectief zijn.
  • Sommige sierradiatoren zijn juist beter dan de bekende paneelradiatoren. Zo is bekend dat een Jaga radiator door zijn slimme design de ruimte veel sneller en efficiënter kan opwarmen dan een standaard radiator.

Let goed op de kwaliteit! Er worden overal sierradiatoren aangeboden, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. Kijk goed naar het product voordat je het koopt. Lees ook reviews als die er zijn. Let tenslotte goed op de garantietermijn: hoe langer deze is, hoe beter de kwaliteit van de radiator. Brugman radiatoren worden bijvoorbeeld geleverd met een garantie van 10 jaar, wat laat zien dat de radiatoren van zeer goede kwaliteit zijn.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design