Home Bedrijf Geld besparen met je onderneming? Kies voor led TL verlichting!

Geld besparen met je onderneming? Kies voor led TL verlichting!

by Ingezonden
0 comment
tl led verlichting

Dit jaar geld besparen met je onderneming? Dan is de overstap op led TL verlichting een goede keuze. Niet alleen is deze overstap van conventionele TL verlichting op led vanaf juli 2020 verplicht voor iedere onderneming, het levert ook nog eens een hoop financiële voordelen op. In deze blog leggen we uit waarom de overstap ook binnen jouw bedrijf gaat zorgen voor een lagere rekening aan het einde van het jaar.

led verlichting

Energieverbruik van led TL buizen

De besparing van led TL ontstaat allereerst en vooral door het feit dat led een veel lager energieverbruik heeft dan conventionele verlichting. Dit komt onder andere doordat led lampen heel effectief werken en een groot gedeelte van de elektriciteit omzetten in licht in plaats van in warmte. Conventionele TL buizen doen dit veel minder goed; hierbij wordt het grootste gedeelte van de elektriciteit juist omgezet in warmte, zodat er veel meer elektriciteit nodig is voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Het energieverbruik van led is hierdoor veel lager, zodat de energierekening aan het eind van het jaar ook lager zal zijn.

Onderhoudskosten van led TL

Led verlichting heeft een hoge levensduur. Led TL buizen kunnen gemiddeld namelijk wel 50.000 uur blijven branden. Dit betekent dat je er, nadat je de relatief goedkope TL armaturen opgehangen hebt, een hele lange tijd geen omkijken meer naar hebt. Gemiddeld kunnen de led TL buizen namelijk wel tien jaar blijven hangen voordat je ze moet vervangen. Zo levert led TL verlichting lagere onderhoudskosten op én scheelt het een hoop tijd en moeite.

Aanschafkosten van led TL

Er zijn een hoop goedkope led TL armaturen op de markt. Bovendien kun je ook je oude TL balken hergebruiken en hierin de conventionele TL buis vervangen door een led TL buis. De investering in led is echter wel wat hoger dan de investering in conventionele verlichting. Hoe kan het dan dat wij beweren dat je kunt besparen op de aanschafkosten? Dit komt doordat de overheid de overstap op led verlichting stimuleert. Met de energie-investeringsaftrek (EIA) heeft de overheid namelijk vastgelegd dat bedrijven die in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie investeren gesteund worden. Zij kunnen dan een deel van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Zo worden de hogere aanschafkosten van led TL buizen weer gecompenseerd.

Verbeterde werkprestaties door led TL licht

Naast alle overduidelijke financiële voordelen van led kan dit soort verlichting ook indirect een besparing opleveren. Led verlichting kan namelijk zorgen voor een verhoogde concentratie en productiviteit van medewerkers en op die manier leiden tot verbeterde werkprestaties. Dit komt doordat led vaak helderder is dan conventionele verlichting. Helder licht stimuleert de concentratie van medewerkers en zorgt ervoor dat ze zich minder gauw moe voelen. Doordat ze dus energiek en scherp blijven voeren zij hun werk extra goed uit.

In deze blog hebben we vier redenen gegeven waarom de besparing led TL enorm hoog is. Het verlaagde energieverbruik, de lage onderhouds- en aanschafkosten en de verbeterde werkprestaties zijn namelijk de grootste voordelen van led verlichting. Overstappen is daarom uit financieel oogpunt zeker een goede keuze.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design