Home Bedrijf Weten hoe jij eenvoudig geld in het laatje krijgt?

Weten hoe jij eenvoudig geld in het laatje krijgt?

by Ingezonden
0 comment
kasboek

Tijd is geld, geld moet rollen en eieren voor je geld kiezen. Een reeks tegenstrijdige uitspraken als het gaat om ons belangrijkste betaalmiddel. Diep van binnen weten we dat geld niet gelukkig maakt. Waarom streven we er dan toch naar om maar zoveel mogelijk op onze spaarrekening te hebben staan? En hoe doe je dat?

Geld in het laatje.

Minimalisme

Iedere dag opnieuw worden wij geprikkeld tot het doen van aankopen. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, een nieuwe telefoon of een nieuwe auto, meerdere keren per dag komen advertenties voorbij die de consument proberen over te halen een bepaald product te kopen. En wees eens eerlijk, die nieuwe TV die je onlangs gekocht hebt, was dat echt nodig?

Misschien heb je vaker over de term minimalisme gehoord. Grofweg betekent dit: minder spullen hebben. En de achterliggende gedachte daarbij is:

Als je minder bezit, focus je op de dingen die echt belangrijk zijn. Uiteindelijk zal je merken dat je daar gelukkiger van wordt.

Er zijn verschillende boeken en documentaires uitgebracht in het kader van minimalisme. De strekking van het verhaal is, je hoeft echt niet al je spullen weg te doen. Als jij heel blij wordt van die verzameling Lp’s, postzegels of boeken, moet je deze echt niet weggooien. Als je al een stuk bewuster omgaat met je aankopen, en jezelf telkens de vraag stelt: “Heb ik dit echt nodig, of verrijkt dit mijn leven?”, merk je dat je onder aan de streep veel geld zult besparen. Daarnaast zeggen ervaringsdeskundigen dat je uiteindelijk meer rust hebt en beter in je vel zit, omdat je je op andere, niet-materiële dingen richt[1].

Zakelijke omgeving

Thuis, in je eigen omgeving is het mogelijk iets eenvoudiger om dit in de praktijk te brengen dan op kantoor. Een voorraad kantoorartikelen is simpelweg nodig om de organisatie draaiende te houden. Je wilt aantekeningen kunnen maken tijdens een belangrijke meeting en voldoende schrijfwaren klaar hebben liggen. Als ondernemer is het daarnaast van belang om facturen en kassabonnen mee te geven aan klanten. Hoe doe je dat, zonder een voorraad kassarollen in de kast? Ook hier geldt: koop het noodzakelijke en ga bewuster om met overige aankopen. Daarnaast kun je altijd aan de klant vragen of hij/zij een bon wil ontvangen. Mogelijk kun je besparen op papier, wat ons milieu ten goede komt.

Overigens leent een kantoorruimte zich ook heel goed voor het opruimen van spullen. Niet voor niets werken steeds meer bedrijven met een zogenaamde Clean Desk Policy. Het geeft een professionele uitstraling, informatie is veiliger omdat er geen rondslingerende documenten zijn en er heerst een betere focus onder medewerkers[2]. Ons advies: probeer het eens!

Win-win

Door minimalistisch te leven, ga jij meer geld overhouden op je spaarrekening. Daarnaast heb je oog voor wat écht waardevol is. Daardoor voel je je vrijer, heb je minder stress en ben je gelukkiger. Advertenties doen jou niets en je bent tevreden met wat je hebt. Jouw nieuwe leven kan beginnen!

[1] Bron: the minimalists https://www.theminimalists.com/etr/

[2] Bron: Office Topper https://www.officetopper.com/nieuws/waarom-een-clean-desk

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design