Home Energie Tips om te besparen op verlichting

Tips om te besparen op verlichting

by Ingezonden
0 comment
verlichting woning besparen

Schrik je nog regelmatig van jouw energierekening? Tijd om hier dan iets aan te veranderen. Wist jij dat je namelijk veel geld kan besparen op jouw verlichting? Er zijn verschillende manieren om jouw elektriciteitsverbruik qua verlichting te verminderen. Ben je benieuwd hoe je hierop kunt besparen? Lees snel verder, want wij zetten wat handige tips op een rij!

besparen verlichting woning

Gebruik zoveel mogelijk daglicht

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar om te besparen op verlichting is het verstandig om zoveel mogelijk daglicht te gebruiken. Probeer dan ook zo min mogelijk overdag je lampen aan te zetten als je over voldoende daglicht beschikt. Als je gebruik maakt van zo veel mogelijk daglicht, hoeven je lampen minder vaak aan. Op deze manier bespaar je dus op jouw verlichting. Probeer hier dus zeker vaker op te letten als je beseft dat je jouw lampen vaak overdag onnodig aan hebt staan.

Maak gebruik van ledverlichting

Een goede tip om te onthouden is dat ledverlichting jou veel energie kan besparen. Kiezen voor het gebruik van L.E.D lampen levert jou namelijk flink wat voordelen op. Ten eerste is het energiezuinig en bespaart het jou ontzettend veel in vergelijking met traditionele lampen, zoals bijvoorbeeld een gloeilamp of halogeenlamp. Doordat ledverlichting jou veel energie bespaart, ga je dit ook zeker terugzien op jouw energierekening. Het is dus zeker de moeite waard om ledverlichting te overwegen. Ledverlichting heeft namelijk niet alleen als voordeel dat het veel energie bespaart. Het heeft bovendien de voordelen dat het nauwelijks warm wordt, een lange levensduur heeft, geen opstarttijd heeft en er veel verschillende soorten en vormen zijn.

Maak gebruik van spaarlampen

Spaarlampen zijn ook een goede optie om te besparen op verlichting. Spaarlampen kunnen jou namelijk, net als ledverlichting, aardig wat energie besparen.

Bovendien gaan spaarlampen langer mee dan traditionele lampen, zoals de gloeilamp. Wel hebben spaarlampen enkele nadelen ten opzichte van ledverlichting. Zo hebben spaarlampen een opstarttijd, waardoor het best even kan duren voordat je beschikt over vol licht. Ook dienen spaarlampen zo nu en dan vervangen te worden en is de kans groter dat spaarlampen bij een koude temperatuur wat eerder stuk gaan.

Laat lampen niet onnodig aan

Misschien herken je het: de lamp aanlaten staan als je voor een tijd een ruimte verlaat. Dit is natuurlijk nergens voor nodig, want als je toch niet in de ruimte bent heb je natuurlijk geen verlichting nodig. Doordat je de lampen aan laat staan, verbruik je eigenlijk onnodig energie. Dit is natuurlijk zonde, zeker als je graag wilt dat jouw energierekening omlaaggaat. Denk er dus voortaan meer bij na als je een ruimte verlaat zonder het licht uit te doen!

Als je graag zou zien dat jouw energierekening wat lager wordt, is het dus zeker een goed idee om te besparen op verlichting.

Je kunt dit met bovenstaande tips zeker realiseren, dus het is zeker goed om deze tips in je achterhoofd te houden. Het is vaak maar een kleine moeite, maar levert jou daarentegen wel een flink voordeel op!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design