Home Financiën In 2023 extra geld opzijzetten zonder te besparen

In 2023 extra geld opzijzetten zonder te besparen

by Ingezonden
0 comment
kasboek, huishoudboekje

Voor veel Nederlanders is maandelijks geld overhouden best lastig. Ook in 2023 is ons leven weer duurder geworden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de energie, boodschappen en je zorgverzekering. En daarnaast zullen dit jaar veel gemeentelijke belastingen gemiddeld weer stijgen.

beleggen en sparen

Uitgeven of (deels) opzijzetten?

De overheid compenseert een deel van de energiekosten. Wanneer je nu al veel bespaart door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie kan je dit maandelijks terugkerende voordeeltje direct uitgeven. Als je je er niet erg van bewust bent, is de kans groter dat het besteed wordt aan andere uitgaven. Het is echter beter het nuttiger in te zetten en (deels) te bewaren voor later. Zelfs met een krappe beurs lukt het je misschien om na de salarisverhogingen als gevolg van de inflatie maandelijks een paar tientjes – of meer – opzij te zetten. Het extra geld kun je automatisch laten beleggen. Als je nu start met periodiek beleggen bouw je stap voor stap een mooi vermogen op voor later.

Al vanaf 10 euro per maand beleggen

Hoe je eenvoudig het extra geld opzij kunt zetten? Bij sommige banken kun je al vanaf 10 euro iedere maand automatisch een bedrag storten op je beleggingsrekening. Doordat je maandelijks geld inlegt en het geld automatisch belegd wordt, kan je vermogen vervolgens groeien tot een mooi bedrag. Bij Fondsbeleggen kies je zelf de beleggingsfondsen waarin je belegt. Zo kun je  bijvoorbeeld kiezen voor Duurzaam beleggen. Bij verschillende beleggingsfondsen wordt het geld precies volgens jouw wensen belegd, zodat je inleg optimaal kan renderen. Met meer of juist minder risico en met de bij jouw passende tijdshorizon. 

Beleggen kent risico’s. Je inleg kan minder waard worden. Je werkelijke rendement is afhankelijk van de ontwikkelingen op de markten, de timing van stortingen en onttrekkingen, herbalancering van de portefeuille en aanpassingen van het risiconiveau. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design