Home Financiën 3 unieke manieren om geld te besparen!

3 unieke manieren om geld te besparen!

by Ingezonden
0 comment
geld besparen buy nothing

Vrijwel iedereen maakt het weleens mee in het leven: je zit wat krap bij kas en moet dus goed letten op wat je doet met je geld. Veel mensen zullen dit als student bijvoorbeeld hebben meegemaakt, maar om uiteenlopende redenen kan de bodem van je rekening in zicht komen. Dan is het handig om te bedenken hoe je meer geld kunt besparen. Een belangrijke eerste stap is dan om te bedenken waar je je geld aan uitgeeft.

Vaak geef je aan allerlei dingen namelijk onnodig veel geld uit. Feit is natuurlijk dat de één nou eenmaal makkelijker kan sparen dan de ander. Toch is het wel degelijk een aanrader om altijd wat geld achter de hand te houden. Werken standaard spaartips voor jou niet efficiënt genoeg? Dan kan het handig zijn om verder te lezen, aangezien in dit artikel een aantal unieke alternatieve bespaartips voorbij zullen komen.

spaar klein geld

Minder uit eten gaan

Veel mensen zullen het wel herkennen: je hebt geen zin om te koken of bent te moe. Daarom ga je maar uit eten of bestel je iets via een bezorgapp. Niet alleen betekent dat vaak ongezond eten, ook is het voor je portemonnee niet gezond. Zeker als je krap bij kas zit, is het verstandiger om toch zelf te gaan koken. Een handige tip om je spaargedrag te belonen is dat je, iedere keer dat je besluit te koken in plaats van uit eten te gaan of te bestellen, het geld dat je bespaart naar je spaarrekening overmaakt. Niet alleen zul je merken dat je spaarsaldo snel oploopt, ook heb je zo gelijk in beeld hoeveel je nou eigenlijk uitgeeft aan eten.

Buy-Nothing maand

Een variant op de vorige tip is het jezelf uitdagen door middel van een Buy-Nothing maand. Dit is een challenge die vooral op internet erg populair is.

Door met jezelf af te spreken om niets te kopen voor een maand, behalve dan de broodnodige dingen zoals boodschappen, kun je eenvoudig veel geld besparen.

Je kunt er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld een jaar te doen, al is dat wel een behoorlijke uitdaging. Het geld dat je met deze Buy-Nothing maand bespaart, kun je vervolgens weer op je spaarrekening storten. Ook op deze manier krijg je dus eenvoudig voor jezelf op een rij wat je per maand uitgeeft aan luxeproducten zoals kleding.

Spaar kleingeld

Om te voorkomen dat je veel van je contante geld onnodig uitgeeft, kan het een tip te zijn om het kleingeld in je portemonnee te sparen in een pot. Probeer de pot zo vol mogelijk te krijgen door regelmatig de muntjes uit je portemonnee erin te gooien. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld één bepaalde munt te sparen, zoals het euromuntje. Aan het eind van de maand kun je dan kijken hoeveel je hebt gespaard en dus niet onnodig hebt uitgegeven. Van dit gespaarde geld kun je vervolgens weer boodschappen doen, waardoor je die boodschappen dus niet hoeft te betalen met geld van je bankrekening.

Vond je deze tips behulpzaam? Meer handige bespaartips en andere tips vind je op Tipify.nl

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design