Home Financiën Goedkoop geld lenen. Zo let je op de kosten.

Goedkoop geld lenen. Zo let je op de kosten.

by Ingezonden
0 comment
goedkoop geld lenen

Als je iets wilt kopen waarvoor je geen geld hebt, kun je overwegen om geld te lenen. Maar we weten allemaal: geld lenen, kost geld. Wil je goedkoop geld lenen, sluit dan niet zomaar een lening af, maar let op de kosten.

Hoe kun je goedkoop geld lenen? Dan moet je eerst weten welke kosten er zitten aan een lening. Uiteraard moet je het geleende bedrag terugbetalen in vaste termijnen. Daarnaast wordt over je leenbedrag rente gerekend. Hoeveel je moet aflossen, weet je van tevoren. Maar de rente is bij de ene lening is hoger dan bij de andere. Verstandig dus om te letten op het rentetarief van de kredietverstrekker. Immers, hoe lager de rente, hoe lager je maandtermijn, dus hoe lager je kosten.

goedkoop geld lenen

Korte looptijd = goedkoop geld lenen

Maar wil je goedkoop geld lenen, dan is niet alleen een laag rentetarief van belang. Want het gaat uiteindelijk om wat je in totaal kwijt bent aan je lening. Daarom moet je ook naar de looptijd kijken. Met een korte looptijd betaal je minder lang rente en zijn je totale kosten lager. Wel is met een korte looptijd je maandtermijn hoger dan met een lange looptijd. Een adviseur rekent je totale kosten uit en bespreekt met jou waar de balans ligt tussen je maandlasten en je totale leenkosten.

Kosten lening omlaag

Je kunt trouwens de kosten van een lening ook zelf omlaag brengen. Bijvoorbeeld door versneld boetevrij af te lossen. Je bent dan eerder van je lening af en in totaal minder kwijt aan rentekosten. Een andere aanrader is om kleine leningen samen te voegen tot één grote lening. Want bij een hoog leenbedrag is het rentetarief lager dan bij een laag leenbedrag. Ga je je woning verbouwen? Dan kun je de rente aftrekken en profiteer je van een belastingvoordeel. Verder kun je online vaak goedkoop geld lenen. Omdat je aanvraag digitaal verwerkt wordt, heeft de kredietaanbieder minder personeel en dure gebouwen nodig. Die kostenbesparing leidt tot een lagere rente en zo kun jij goedkoop geld lenen.

Dure leningen

Tot slot een waarschuwing. Leen nooit bij een aanbieder die geen vergunning heeft van de AFM. Illegale kredietaanbieders kunnen oplichters zijn aan wie je administratiekosten of een verzekeringspremie betaalt, terwijl je het leenbedrag niet ontvangt. Ook kopen op afbetaling is niet handig. Niet zelden betaal je dan de maximale rente van 14%. Je kunt dan beter een lening afsluiten tegen een lage rente.

Wil je goedkoop geld lenen? Laat je dan vooraf adviseren over je lening. Je weet dan zeker dan je voordelig, maar ook veilig en verantwoord geld leent.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design