Home Wonen Terrassen worden vaak verkeerd aangelegd

Terrassen worden vaak verkeerd aangelegd

by Aangeleverd
0 comment
betonpoer terras anker

Een terras dat na verloop van tijd verzakt, is een van de meest vervelende tuinproblemen die er is. Verzakking heeft te maken met een verkeerde manier van het terras aanleggen.

Natuurlijk wil je niet ieder jaar jouw terras opnieuw hoeven aanleggen. Daarom is het gebruik van speciale hulpmiddelen en accessoires, zoals een opsluitband en betonpoer, nodig als je een terras wilt aanleggen. Hoe zit dit precies? Wat zijn opsluitbanden en betonpoeren en waarom zijn deze accessoires zo belangrijk als je een terras in de tuin wilt aanleggen?

terras overkapping poer

Het belang van betonpoeren

Het gebruik van een of meer betonpoer(en) is onmisbaar als je een terras wilt (laten) bouwen met een terrasoverkapping. Onder een betonpoer wordt een speciale en enorm sterke betonnen fundering verstaan, die gebruik wordt als extra sterk fundament voor bijvoorbeeld een terrasoverkapping, tuinhuisje, carport, schuur of grote hekken.

De betonpoeren zorgen ervoor dat het gewicht van een overkapping of bouwconstructie opgevangen en over de grond wordt verdeeld.

Hierdoor blijft de constructie in goede staat, ook als het bijvoorbeeld stormt. Een betonpoer wordt om deze reden ook wel eens een stormanker of opwaai-anker genoemd.

Enkele voordelen van betonpoeren

Een groot voordeel van betonpoeren is dat ze bij gebruik van houten overkappingen voorkomen dat er houtrot optreedt. De poeren steken namelijk boven de grondlaag uit, zodat er geen vocht bij het hout kan komen. Een ander interessant voordeel van betonpoeren is de ruime keuze die je als consument hebt. Zo kun je gaan voor prefab uitvoeringen in bijvoorbeeld de maten 30 x 30 x 20 cm, maar ook voor kleinere prefab betonpoeren met de afmetingen 15 x 15 x 35 cm. Voorts zijn er qua kleuren diverse mogelijkheden, van wit, grijs en zwart tot antraciet of bruin.

Een opsluitband: voordelen

Wanneer je een terras gaat aanleggen, heb je naast betonpoeren voor de overkapping of houtconstructie ook een zogenoemde opsluitband nodig. Opsluitbanden zijn speciale blokken beton die gebruikt worden om de bestrating van je terras te begrenzen. De begrenzing via opsluitbanden zorgt ervoor dat de bestrating perfect blijft liggen en niet verzakt. Mocht het flink regenen, dan voorkomen de opsluitbanden dat het zand onder de stenen of tegels wegtrekt. Met als gevolg dat de terrastegels of de bestrating inzakken. Een voordeel van opsluitbanden is naast het behoud van je terras, ook de uitstraling die deze betonblokken hebben. Je kunt kiezen uit tal van vormen, maten en kleuren opsluitbanden en daarmee je tuin extra stylen

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design