Home Financiën Tijd om weer eens je financiën onder de loep te nemen

Tijd om weer eens je financiën onder de loep te nemen

by Aangeleverd
0 comment
financiën onder de loep nemen

De coronacrisis heeft binnen een paar maanden tijd voor een heel ander leven bij velen geleid. Geen horeca meer open en geen evenementen meer. En het advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Vooral dit laatste levert een hoop mensen veel extra vrije tijd op. Ze hoeven immers niet meer naar hun werk te reizen met ook nog eens de kans op file.

Wat je met deze extra vrije tijd kunt doen? Nu buitenshuis niet veel open is, is het een goede gelegenheid om thuis weer eens zaken op te pakken waar je normaal niet aan toe komt. Zoals je financiële situatie weer eens onder de loep te nemen, en te kijken waarop je mogelijk kunt besparen of joe je kunt zorgen voor extra inkomsten.

financiën op orde brengen creditcard

Buffer voor onzekere financiële toekomst

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het onder controle houden van de virus en de gevolgen daarvan voor de zorg. De komende maanden zullen er steeds meer versoepelingen van de lockdown volgen. Momenteel is nog niet duidelijke welke economische gevolgen de maatregelen tegen een snelle verspreiding van corona gehad hebben. Omdat er wel sprake is van een onzekere financiële toekomst is het handig om nu zoveel mogelijk te besparen. Zo heb je een extra buffer voor mogelijk minder rooskleurige tijden. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om te besparen of om te zorgen voor extra inkomsten?

Spaar- en depositorente vergelijken

Allereerst iets dat te maken heeft met extra inkomsten door een hogere renteopbrengst: de actuele rente op spaarrekeningen en deposito’s. Mede door het financiële beleid van de Europese Centrale Bank zijn deze rentes al jaren erg laag. Toch kan rente vergelijken lonen. Met ook maar een iets hogere rente verlies je namelijk minder geld door de inflatie.

Creditcards vergelijken

Een creditcard heeft vele voordelen. Zo kun je onder andere gemakkelijk en veilig online betalingen mee uitvoeren, die ook nog eens verzekerd zijn. Terwijl geldverstrekkers vrij goedkoop aan geld kunnen komen momenteel, rekenen zij toch nog relatief hoge rentes voor de uitgaven op een creditcards. En dat nog bovenop de maandelijkse of jaarlijkse kosten die altijd in rekening worden gebracht voor het gebruik van de kaart. Wil je toch een creditcard hebben maar hier niet al teveel aan kwijt zijn? Kijk dan eens of een prepaid creditcard meer iets voor je is.

De kosten hiervan zijn over het algemeen lager, en je voorkomt ook nog eens schulden.

Hypotheek oversluiten

Heb je tot slot een koophuis, en is het al een aantal jaar geleden dat je je hypotheek hebt afgesloten? Mogelijk is het interessant de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekaanbieder. Zo profiteer je ook van de uitzonderlijk lage hypotheekrente. Duurt de rentevaste periode wel nog een aantal jaar? Dan kan je hypotheekverstrekker een boete voor het oversluiten in rekening brengen. De situatie van iedereen is uniek. Reken daarom voor jezelf uit het toekomstige voordeel van een lagere hypotheekrente opweegt tegen de boete.

Succes met het doornemen van je financiën. Het is goed dit van tijd tot tijd eens te doen, aangezien het immers altijd kan leiden tot extra inkomsten of besparingen!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design