Op een bewuste manier plastic verpakking? Dat doe je zo!

We vertellen je over het algemeen niets vreemds als we het hebben over de zorgen die ontstaan omtrent het plastic op onze wereld. Je hebt vast gemerkt dat er verschillende campagnes in gang zijn gezet en bepaalde protesten voorkomen. Ook worden zaken als kartonnen rietjes niet helemaal over het hoofd gezien. Is dit alles wat we kunnen doen? Nee! Ook voor wat betreft verpakkingen kunnen we heel wat bewuster omgaan met plastic. Hoe je dat doet, lees je in deze blog!

dijkstra plastics emmer

Gebruik minder verpakkingen

De beste stap om te zetten op weg naar een maatschappij met minder plastic, is natuurlijk om überhaupt minder verpakkingen te gebruiken. We raden je om die reden ten zeerste aan om voortaan met bijvoorbeeld herbruikbare zakjes te gaan winkelen. Wanneer jij de supermarkt inwandelt, is de kans groot dat je voor vrijwel iedere banaan, appel of mandarijn die je pakt, je een ander zakje uit het schap haalt. Als je op voorhand nadenkt over de hoeveelheid plastic die hier eigenlijk verloren gaat, kun je net zo goed je eigen zakje meenemen. Probleem opgelost!

Verpak je producten in duurzame verpakkingen

Het is natuurlijk een flinke uitdaging om helemaal zonder plastic te leven, dat weten wij zelf ook al. Toch denken we dat we een aardige stap in die richting kunnen zetten. Denk er eens over na om jouw salades bijvoorbeeld in vierkante emmers te maken. Op deze manier is er gemakkelijk en voldoende plek in de vriezer, voor als je iets overhoudt natuurlijk, en schept het nog makkelijker op ook. Elke keer een nieuwe plastic bak is gewoon zo overdreven en zonde voor het milieu. Laten we vooral met z’n allen wat nadenken over- en bewuster omgaan met het plastic dat wij op deze aarde nodig hebben. Op naar duurzaam!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.
© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners