Home Dagelijks leven Tips om geld te besparen op jouw boodschappen

Tips om geld te besparen op jouw boodschappen

by Ingezonden
0 comment
besparen op je boodschappen

Ben jij ook wel eens verbaasd als je het bonnetje bekijkt van jouw boodschappen, omdat je niet had verwacht dat het zo duur was? Dat is natuurlijk balen, want wellicht had je niet eens zoveel boodschappen nodig in de supermarkt. Als het bij jou vaak voorkomt dat je meer geld kwijt bent aan boodschappen dan je in de eerste instantie dacht, dan kan het verstandig zijn om eens te kijken hoe je hierop kunt besparen. Wij geven je hiervoor wat handige tips!

hoe bespaar ik op mijn boodschappen

Maak een boodschappenlijstje

Om geld te besparen op jouw boodschappen, is het aan te raden om een boodschappenlijst te maken. Als je dit doet, is de kans namelijk minder groot dat je dingen koopt die je eigenlijk niet direct nodig hebt. Om een goed boodschappenlijstje te maken, is het verstandig om eerst jouw voorraad te checken. Kijk wat je allemaal nog in huis hebt en bepaal op basis hiervan wat je echt nodig hebt. Je zal zien dat wanneer je alleen de dingen haalt die op je boodschappen lijst staan, je aardig wat geld kunt besparen.

Kies voor de goedkoopste supermarkt

Misschien denk je dat de prijzen in supermarkten niet zo veel van elkaar zullen schelen. Echter is niets minder waar, want het kan best zo zijn dat de ene supermarkt in jouw omgeving duurder is dan de andere. Als ieder product in een supermarkt duurder is, kan de prijs in totaal dan ook veel duurder zijn dan een supermarkt waar de producten iets minder duur zijn. Het is dus verstandig om zo nu en dan eens prijzen met elkaar te vergelijken. Als je ziet dat de ene supermarkt goedkoper is in bepaalde producten, kan het dus een goed idee zijn om deze vaker te bezoeken. Op deze manier kan je namelijk best wat geld besparen.

Ben je op zoek naar een bepaald product, maar vind je het in de supermarkt wel heel prijzig? Dan kan het ook zeker geen kwaad om eens onderzoek te doen naar dit product via internet. Op internet zijn er namelijk wellicht ook wel genoeg websites waar je dit product kunt vinden. Ook kan het zo zijn dat het via internet goedkoper is. Kijk bijvoorbeeld ook naar voordeelverpakkingen of grote pakketten. In verhouding is het mogelijk dat dit goedkoper uit valt. Neem bijvoorbeeld fruit. Als je in de winkel een fruitmand moet gaan samenstellen, kan dit in de prijs best gaan oplopen.

Het kan in dit geval wellicht handiger zijn om een kant en klare fruitmand te kopen, die je bij jou of bij iemand anders thuis kunt laten bezorgen.

Een fruitmand bezorgen kan dan dus een goed idee zijn, want het is makkelijker en je bespaart er waarschijnlijk geld mee.

Scoor deals

Het komt regelmatig voor dat supermarkten producten afprijzen. Dit is natuurlijk verleidelijk, want op deze manier kan het veel goedkoper zijn dan het normaal gesproken is. Let daarom regelmatig op of er deals tussen zitten die voor jou relevant kunnen zijn. Is dit het geval? Dan is het verstandig om deze deals te scoren. Zie je een aanbieding, maar heb je het niet per se nodig? Laat je dan niet verleiden. Ga alleen voor deals als ze nuttig voor je zijn, anders betaal je alsnog geld voor iets dat je misschien niet eens zo hard nodig hebt.

Met bovenstaande tips kom jij al een heel eind als je meer geld wilt besparen op jouw boodschappen. Het is dus zeker de moeite waard om een of meerdere van deze tips uit te proberen!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design