Home Bedrijf Zo vind jij een passende arbodienst in het noorden

Zo vind jij een passende arbodienst in het noorden

by Ingezonden
0 comment
arbodienst passende

Ben je een ondernemer in Groningen en op zoek naar een goede arbodienstverlener bij jou in de buurt? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken uit de vele beschikbare bureaus. Er zijn diverse soorten abonnementsvormen, van all-in tot aanvullende diensten. Hoe je tot de beste keuze kan komen en je je hierin kan laten adviseren, lees je in dit artikel.

arbo dienst zoeken

Wat doet de arbodienst?

Het moment dat je een of meer werknemers in dienst neemt, is het tijd om een basiscontract met een arbodienstverlener te sluiten. Dit is namelijk wettelijk verplicht en bovendien heb je daarmee zekerheid rondom het verzuimbeleid van jouw bedrijf. Als een werknemer ziek wordt, zal een bedrijfsarts de taak op zich nemen om de mogelijkheden voor alternatieve werkzaamheden te onderzoeken. Daarnaast adviseert een arbodienst over de arbeidsomstandigheden binnen jouw bedrijf.

Het basiscontract met de arbodienst

In het basiscontract staan de diensten en voorwaarden beschreven die de arbodienst aan jouw bedrijf gaat leveren. In grote lijnen komt het erop neer dat ze medewerkers tijdens het verzuim en een efficiënte re-integratie begeleiden, gezondheidsonderzoeken uitvoeren en aanstellingskeuringen kunnen doen. Met een basiscontract kun jij ervan uitgaan dat je adviezen kan krijgen van de arbodienst over jouw gezondheidsbeleid en hoe je het verzuimpercentage kunt verlagen. Met het contract gaat de arbodienst ervoor zorgen dat er een optimale duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt bewerkstelligd.

Hoe vind je een goede arbodienstverlener in Groningen?

Om uiteindelijk een goede arbodienst in Groningen te vinden, kun je beginnen met het opvragen van offertes. In deze offertes staat onder andere informatie over de arbodienst beschreven, de rol en werkzaamheden van de bedrijfsarts en de verschillende abonnementsvormen met bijbehorende kosten. Er zijn echter bedrijven die claimen dat ze een gratis arbodienst aanbieden. Dit is nooit het geval en kan een teken zijn dat je met een oplichter te maken hebt.

Het is goed om te onthouden dat het aanvragen van offertes wel gratis is, maar het uiteindelijke contract met de arbodienstverlener niet.

Een goede arbodienstverlener zal je ook de mogelijkheid bieden om contact op te nemen om toelichting te krijgen bij de offerte. Daarnaast is het ook een goed teken als je direct in contact kan komen met de bedrijfsarts. Je kan van tevoren alle vragen opschrijven die je wilt stellen, zodat je zeker weet dat je alles kan bespreken tijdens het persoonlijk contact.

Hulp bij het vinden van een passende arbodienst

Als je de offertes hebt vergeleken met elkaar, maar twijfels hebt bij het maken van de juiste keuze, is het verstandig om advies te vragen. Een partij die je daarbij kan helpen is het onafhankelijke bedrijf HR Navigator. Dit bedrijf richt zich op het gratis verlenen van advies van de best passende arbodienst aan jouw bedrijf. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een vragenlijst in te vullen om jouw eisen en wensen in kaart te brengen. HR Navigator gaat voor jou op zoek naar arbodienstverleners in Groningen die bij jouw bedrijf aansluiten.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design