Home Dagelijks leven Jouw hond besmet met wormen? Dit moet je doen!

Jouw hond besmet met wormen? Dit moet je doen!

by Ingezonden
0 comment
hond besmet met wormen

Dieren zijn geen helden in het aangeven dat ze zich niet lekker voelen. Daar moet je zelf goed op letten. Het komt dan ook regelmatig voor dat honden wormen hebben, doordat ze tijdens het wandelen uit nieuwsgierigheid overal en nergens komen. Het is daarom goed om te weten wat je moet doen als jouw hond wormen heeft en hoe jouw hond er zo snel mogelijk vanaf komt.

hond wormen

Soorten wormen

Jouw hond kan besmet raken met verschillende soorten wormen. De voorkomende wormen zijn hartwormen, longwormen, zweepwormen, haakwormen, lintwormen en spoelwormen. Met name de laatste soort wormen hebben de neiging om met enige regelmaat jouw hond te besmetten. De besmetting gebeurt in mum van tijd en kun je helaas niet doorhebben.

De symptomen

Een hond begint niet hard te janken op het moment dat ze zich niet lekker voelt. Aan het begin van de besmetting zal je het niet merken. Pas als jouw hond steeds stiller wordt en niet kwispelend reageert op jouw binnenkomst, is het een teken dat er iets aan de hand is. Pas als de besmetting op z’n ergst is, zal je dit merken doordat er wormen in de ontlasting kunnen zitten of jouw hond begint te braken. Dan is het tijd om gelijk actie te ondernemen, te beginnen met het bellen van de dierenarts.

Bel de dierenarts

Een dierenarts kan je namelijk gelijk advies geven. Het kan zijn dat je met jouw hond moet langskomen om voor de zekerheid een onderzoek te laten doen. De dierenarts kan dan gelijk zien wat voor wormen jouw hond heeft en welke kuur daartegen helpt. Als je net een hond hebt en dit de eerste keer is dat jouw hond besmet raakt met wormen, is dat zeker aan te raden. Het geval wil echter dat jouw hond regelmatig besmet zal raken. Na verloop van tijd weet je dat je gelijk bij ontdekking van de wormen jouw hond moet ontwormen. Als je niet snel actie onderneemt, kan jouw hond ernstig ziek worden met alle gevolgen van dien.

Snel verhelpen

Als je een keer meemaakt dat jouw hond besmet raakt met wormen is het duidelijk dat je dit niet vaker wilt laten gebeuren. Je kunt het uiteraard niet altijd voorkomen als je een enthousiaste hond hebt die het heerlijk vindt om tijdens wandelingen op verschillende plekken te snuffelen. Het is dan verstandig om voorbereid te zijn op deze pech van jouw hond.

Zorg er daarom voor dat je altijd medicatie in huis hebt om jouw hond te redden van deze ellendige wormen.

Je kunt eenvoudig voor jouw hond Milbemax bestellen, die zeer effectief is tegen diverse soorten wormen.

Niet voorkomen, wel snel genezen

Je kan namelijk niet altijd weten met wat voor soort worm jouw hond besmet is en de verkeerde medicatie kan de situatie alleen maar erger maken. Met de medicatie kun je jouw hond snel ontwormen en zal je zien dat jouw hond snel weer is opgeknapt.
Let op: je kan met medicatie de besmetting niet voorkomen, maar wel heel snel genezen.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design