'Energie besparen tips' - 'Besparen op elektriciteit' en 'stroom besparen'.

Elektricteit besparen kan iedereen. Hoe? Met behulp van onze energiebesparingstips natuurlijk! Wees zuinig met elektriciteit en koop energie zo goedkoop mogelijk in!

Besparen op elektriciteitverbruik.

Het is tegenwoordig eenvoudig om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn veel vergelijkingssites waar je prijzen kan vergelijken en direct kan overstappen zoals energie met kado. Het geld dat je kan besparen kan oplopen tot honderden euro's per jaar.


Geld besparen door duurzame investeringen; 3 opties

Ben je van plan om je woning te verduurzamen en heb je wat geld bij elkaar gespaard om deze investering te bekostigen? Dat is een ontzettend goed idee, want er zijn een aantal investeringen die flink wat geld kunnen opleveren.......... lees hier verder.


Snel besparen op gas, water en licht: zo is het mogelijk

Als je graag geld wilt besparen in huis, denk je al gauw aan gas, water en licht. Je kunt geld besparen door eerst grote investeringen te doen, maar dit is lang niet altijd nodig. Als je op een snelle manier wat geld wilt besparen op gas, water en licht.......... lees hier verder.


Bespaar stroom (en dus geld) op je elektrische apparaten; 4 tips!

Hoeveel stroom kan jij nog besparen? Een huishouden verbruikt gemiddeld jaarlijks 2.730 kWh aan stroom, wat gelijk staat aan zo’n € 600. Dat kan volgens ons stukken lager. Lees hieronder verschillende tips om stroom te besparen op jouw elektrische apparaten.......... lees hier verder.


De temperatuurwisselingen van het klimaat

Het afgelopen jaar bleef de winter lang uit, evenals de zomer van dit jaar. Het zijn al andere winters dan de afgelopen jaren. Strenge kou en sneeuw met kerst zijn grote uitzonderingen en surrealistisch te noemen. De seizoenen lijken om die reden extremer te worden.......... lees hier verder.


Tips om te besparen op verlichting

Schrik je nog regelmatig van jouw energierekening? Tijd om hier dan iets aan te veranderen. Wist jij dat je namelijk veel geld kan besparen op jouw verlichting? Lees dan snel verder, want wij zetten wat handige tips op een rij!......... lees hier verder.


Geld besparen door duurzaam te wonen

Een hoge energierekening is voor niemand prettig. Het kost namelijk veel geld en het milieu wordt ook nog eens (onnodig) belast. Door de woning energiezuinig te maken en verantwoord om te gaan met energie, kun je al snel veel geld besparen.......... lees hier verder.


Geld besparen door een slimme meter

Je kunt het je haast niet indenken: stroom en gas verbruiken zonder een slimme meter. Het handige apparaatje kan je zomaar eens flink wat geld besparen. Maar hoe zet je die Slimme meter nu op de juiste manier in?......... lees hier verder.


Tips voor duurzame buitenverlichting

Buitenverlichting is praktisch, mooi en veilig. Maar toch heeft het ook een nadeel. Want veel buitenverlichting is niet erg duurzaam. Dus hoe mooi je buitenverlichting ook is, toch is het tijd om er eens over na te denken.......... lees hier verder.


Elektrisch rijden financieel aantrekkelijk

In 2019 werden er ruim 30.000 volledig elektrische auto’s verkocht. Dit zijn niet alleen mensen die geven om het milieu maar ook mensen die willen profiteren van de financiële voordelen die een duurzame auto met zich meebrengt. De overheid heeft als doestelling om Nederland in 2050 volledig Co2 vrij te hebben op het gebied van mobiliteit. Hier horen enkele maatregelen bij die financieel in je voordeel kunnen vallen wanneer je kiest voor een elektrische auto.......... lees hier verder.


Geld besparen met je onderneming? Kies voor led TL verlichting!

Dit jaar geld besparen met je onderneming? Dan is de overstap op led TL verlichting een goede keuze. Niet alleen is deze overstap van conventionele TL verlichting op led vanaf juli 2020 verplicht voor iedere onderneming.......... lees hier verder.


Besparen op je energierekening

De hoogte van je energierekening kan behoorlijk oplopen. Iedere maand betaal je tot wel honderden euro’s per huishouden aan verbruikte energie. Een grote kostenpost dus,......... lees hier verder.


Zo bespaar je op de energierekening

Vaste lasten: niemand komt er onderuit. Gelukkig zijn er wel manieren waarop veel geld bespaard kan worden. Zo kan er op water bespaard worden, maar ook op energie.......... lees hier verder.


5 tips om extra te besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goed idee voor zij die willen besparen op hun energierekening. Toch lopen ze tegen een aantal beperkingen aan: ze wekken voornamelijk overdag energie op. En dat is vooralsnog het moment waarop we niet thuis zijn.......... lees hier verder.


Geld besparen met andere verlichting!

Je kent waarschijnlijk talloze manieren om geld te besparen, maar aan het aanpassen van je verlichting had je misschien nog niet gedacht. Toch kan de keuze voor andere lampen, bijvoorbeeld slimme lampen.......... lees hier verder.


Zelf besparen op de energiekosten

Meestal tegen het einde van het jaar word je door energieleveranciers bedolven onder reclames waarin ze je vertellen hoeveel je zou kunnen besparen door over te stappen op een andere leverancier.......... lees hier verder.


Bespaar op de energierekening met deze tips

Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen? Kijk dan eerst naar de vaste lasten. Wanneer je daarop kunt besparen, heb je immers elke maand profijt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat de energierekening direct een stuk lager wordt!......... lees hier verder.


Je kan jaarlijks tot 500 euro besparen op je energierekening door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Ondanks dat er veel geld te besparen valt, geeft slechts 35% van de huishoudens aan één of meerdere malen te zijn overgestapt. Eén op de drie Nederlanders zegt een overstap te overwegen. Mensen stappen vaak echter alsnog niet over, omdat ze eigenlijk geen klachten hebben over hun huidige energieleverancier. Ook hebben ze geen zin in een hoop gedoe, en worden niet alle energieleveranciers vertrouwd (bijvoorbeeld door negatieve aandacht in een consumentenprogramma). Toch loont het de moeite om over te stappen. Het is doorgaans niet zo ingewikkeld als het lijkt en zoals eerder aangegeven kan het een hoop geld besparen.Hoe energie apps helpen besparen


Pricewise de goedkoopste energie

De dagen worden korter, dus de lampen gaan weer eerder aan. De centrale verwarming gaat omhoog en de energiekosten lopen op. Dan wil je natuurlijk extra besparen. Dat is het makkelijkst wanneer je inzicht hebt in je energieverbruik.

Goedkoopste energieleverancier

Wat de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van diverse factoren. Woon je alleen of met een heel gezin. In een hoekhuis, appartement of vrijstaand? Dit speelt mee wanneer je een energieleverancier kiest. Daarom helpt vergelijken online. Dan weet je welke energieleverancier bij je past en waar je het goedkoopst uit bent.

Extra besparen met energie apps

Wanneer je eenmaal een energiecontract hebt afgesloten, betekent dit niet dat de energierekening niet nog lager kan. Hoe meer inzicht je hebt in het energieverbruik, hoe meer je geneigd bent om te besparen. Je wil namelijk niet hoeven bijbetalen wanneer je de eindafrekening krijgt. Een energie app kan dan uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn die zo ontwikkeld dat je zeer nauwkeurig kunt zien hoeveel je per dag verbruikt en soms zelfs tot op een uur nauwkeurig.

Welke energie app biedt wat?

Er zijn veel energieleveranciers en de meesten hebben een applicatie die je kunt downloaden en gebruiken voor een overzicht van het energieverbruik. Hieronder vind je er een paar op een rij.

Energie app Oxxio

De app van Oxxio geeft je tot op een uur nauwkeurig een beeld van het energieverbruik in huis, mits je een slimme meter hebt. Anders geeft de app het verbruik per dag of maand aan. Overigens kun je de app ook gebruiken als je geen klant van Oxxio bent. Wel zijn er extra functies beschikbaar voor klanten, zoals de zogenoemde Voorschotcheck. Hiermee kun je het energieverbruik afzetten tegen het maandbedrag dat je betaalt. Als blijkt dat je meer energie verbruikt dan verwacht, dan kun je het voorschotbedrag aanpassen.

Energie app Eneco

De Toon-app van Eneco kun je alleen gebruiken als je ook een Toon thermostaat hebt. Met de app krijg je een beeld van je energieverbruik en kun je de thermostaat op afstand bedienen. Als je zonnepanelen hebt, kun je met deze app zien hoeveel stroom er is opgewekt. Gebruik je tijdelijk meer energie, dan krijg je bericht van Eneco.

Energie app Greenchoice

De app van Greenchoice geeft inzicht in je energieverbruik en teruglevering. En als je een slimme meter hebt, kun je per dag zien wat je aan energie verbruikt. De app motiveert je bovendien om energie te besparen door leuke spelletjes en quizzen.

Hoe kun je nog meer besparen?

Naast het goedkoopste energiecontract en handige energie apps, zijn er ook concreet dingen die je kunt aanpassen in huis om energie te besparen. Belangrijk is dat je kijkt naar je eigen gedrag. Houd je van in bad gaan? Een douche nemen is zuiniger, want hiermee verbruik je minder water. En een koelkast naast het gasfornuis of de oven zetten is niet handig, want dan is de omgevingstemperatuur hoger. Dit heeft invloed op de temperatuur van de koelkast. Check verder regelmatig je thermostaat. Staat die standaard wat hoger, terwijl het buiten (nog) helemaal niet zo koud is? Zet hem dan een graad of wat lager. Zeker 's nachts is het niet nodig om een huis te verwarmen wanneer je toch onder de warme dekens ligt. Ook met wasmachines kun je energie besparen, Bijvoorbeeld door op een lagere temperatuur te wassen. Of in het weekend, wanneer meestal een daltarief geldt. En is het mooi weer? Zet dan een raam open om was te drogen, of hang het buiten. Zo hoef je de droger niet te gebruiken en bespaar je ook energie.


Energie besparen door te investeren in je woning

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar door extra te investeren in je woning, kun je op termijn juist geld verdienen. Door op een aantal punten je woning te verbeteren, kun je namelijk heel wat geld besparen........... lees hier verder.Bespaar jij al op je energierekening?

Energiezuinig wonen heeft naast milieutechnische voordelen ook financiële voordelen. Als je graag wil verhuizen, controleer dan even de energiezuinigheid van de nieuwe woning zodat je precies weet waar je aan toe bent met je hypotheek.

De voordelen van energiezuinig wonen
Zoals al even aangestipt, heeft energiezuinig wonen verschillende voordelen. Omdat je energierekening lager is, bespaar je allereerst geld. Daarnaast loop je ook minder risico op vervelende problemen zoals tochtvorming, vocht en/of ongedierte. Ook draag je je eigen steentje bij aan het milieu, omdat je minder CO2 uitstoot met een energiezuinige woning. En een energiezuinig huis krijgt een hoger energielabel, waardoor je huis in waarde stijgt. Handig, want dit biedt ook nog eens extra mogelijkheden voor je hypotheek.

Manieren om energiezuinig te wonen
Er zijn verschillende manieren om energiezuinig te wonen. Naast het kopen van een energiezuinig of een energieneutraal huis, kun je bestaande huizen ook aanpassen op hun energieverbruik. Hiervoor kun je verschillende oplossingen implementeren: plaats speciale deuren en kozijnen, zorg voor een goede isolatie van de woning, plaats bij voorkeur dubbel glas, installeer een energiezuinige HR-ketel en installeer een paar zonnepanelen (bijvoorbeeld op je dak).

Bekostigen van energiemaatregelen
Energiezuinig wonen vereist wel een investering. Gelukkig kan de overheid je subsidiëren, bijvoorbeeld als je zonnepanelen plaatst. Ook heeft de overheid een speciale spaarpot om leningen te verstrekken aan mensen die graag duurzamer willen wonen. Je kan zelf al makkelijk iets doen om geld te besparen op je energierekening, door op zoek te gaan naar een goedkope energieleverancier.

- Kopen: als je een woning koopt met het energielabel A++ of hoger, kun je tot €9.000 extra lenen boven op je reguliere hypotheek. Als je een energieneutraal huis koopt, loopt dit bedrag zelfs op tot €27.000. Het leuke van deze woningen is dat ze niet alleen duurzaam zijn en energie besparen, maar dat ze ook nog eens zelf energie opwekken. Natuurlijk verschilt het per persoon hoeveel ze extra kunnen lenen bovenop hun hypotheek.

- Verbouwen: Woningen kunnen natuurlijk ook aangepast worden op een energiezuinig leven, hiervoor mag je ook tot €9.000 extra lenen. Waar een lening normaal gesproken 102% van de marktwaarde mag bedragen, wordt dat percentage in dit geval opgeschroefd tot 106%. Om voor deze lening in aanmerking te komen, moet je echter wel een kostenspecificatie aanleveren. Deze regel je bijvoorbeeld bij een zonnepanelen leverancier. Houd er wel rekening mee dat je voor deze lening minimum €33.000 moet verdienen!Gratis nieuwsbrief, huishoudboekje 2022 en mini e-boek

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Pak het energieverbruik en het besparen met het hele gezin aan. Houd regelmatig de vorderingen van alle besparingen bij, ook het besparen op electra. Probeer zelf tips om te besparen en te bezuinigen op energie te bedenken. Kon je veel besparen op stroom aan het einde van het jaar? Ga dan samen met het gezin iets leuks doen of geef alle gezinsleden een beloning. Zeker bij een groot gezin waar veel energie verbruikt wordt zijn er veel vormen van energiebesparing.

Wist je dat:

  • Bijna 70% van de energie van een huishouden naar verwarming gaat? Je kan deze kosten tot 30% verlagen door goed te isoleren.
  • Je elk jaar 20 euro kan besparen wanneer je de was vooral op 30 graden doet?
  • Een mens in zijn leven ongeveer 550.000 liter water kan besparen door de kraan uit te doen tijdens het tandenpoetsen?

Energie gebruiken en dus ook de mate van electriciteit verbruik is altijd een keuze. Je kunt ervoor kiezen om apparaten die veel energieverbruik hebben veel of weinig, of lang of kort te gebruiken. Bijvoorbeeld: zet je veel lampen aan in huis of zet je 's avonds een aantal lampen uit? Laat je de tuinverlichting dag en nacht branden of doe je deze 's nachts uit? Zet ik de verwarming hoog of laag? Wij van zobespaarjegeld.nl vinden dat het minder of korter gebruiken van stroom één van de beste besparingstips voor energiebesparing is. De energiebesparing op electra is bij het licht uitdoen in een kamer waar je zelden of nooit komt immers 100%.
Tips om je huis energiezuiniger te maken

Is de energierekening hoog uitgevallen, of is het nu tijd om de hoge kosten de kop in te drukken? Begin dan nu met besparen! Het is makkelijker dan iedereen zelf denkt. Slim omgaan met energie bespaart je zo snel honderden euro’s en het helpt een handje mee met het klimaat. Door de economische crisis zijn de meeste huishoudens er van bewust dat het bijhouden van de meterstand van hun elektriciteitsrekening belangrijk is.

Een aantal praktische energie bespaartips:
1. Gebruik een wasmachine met een energielabel A. Een oude wasmachine verbruikt tot wel 20% meer elektriciteit.
2. Vermijd het gebruik van een wasdroger. Droog de was binnen of buiten op een waslijn. Bestaat uw huishouden uit meerdere personen en kinderen en ontkomt u eigenlijk niet aan het gebruik van een wasdroger, kies dan voor een warmtepompdroger. Een warmtepompdroger is de zuinigste wasdroger op de markt.
3. Zet elektrische apparaten die je niet gebruikt volledig uit (dus niet op stand-by modus!).
4. Haal opladers en adapters van laptops, tablets en smartphones na gebruik uit het stopcontact.
5. Zet de verwarming een tandje lager, en trek een lekkere dikke trui aan.
6. Voorkom dat er een koude luchtstroom naar binnen komt. Tochtwering is hiervoor een duurzame en goedkope oplossing.
7. Voorkom dat er lichten aanstaan in ruimten waar je niet aanwezig bent. Dit is in de praktijk makkelijk uit te voeren.
8. Kies met betrekking tot het lichtgebruik voor spaarlampen.

Geld besparen door energieprijzen te vergelijken

Heeft u een hoge energierekening, maar u kunt of wilt geen energie besparen? Bespaar dan toch geld door de energieprijzen te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de energieprijzen van verschillende energieleveranciers. Door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier, bespaart u zo´n €100 tot €700 per jaar.

Het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier van alle energieleveranciers van Nederland ziet eruit als een grote klus. Dat is ook zo, maar er zijn hier tegenwoordig handige vergelijkingssites voor. Op vergelijkingssites hoeft u alleen uw postcode in te vullen en uw gemiddelde energieverbruik op te geven. Aan de hand daarvan wordt gekeken welke energieprijzen voor uw situatie het laagst zijn.


Besparingstips energie en energieverbruik stroom voor in de keuken

Heb je gekookt of iets opgewarmd met heet water? Laat dan het hete water op de kookplaat staan en gebruik dit na het eten om de afwas te doen of de hele vieze vaat af te spoelen. Je bespaart hiermee zowel op het waterverbruik als op het elektriciteitsverbruik.

De warmte in een oven blijft vaak heel lang hangen. Heb je de oven gebruikt, zet dan het deurtje open. De warmte van de oven zal dan voor een groot deel de huiskamer in gaan en deze verwarmen. Hierdoor kan je op de verwarmingskosten bezuinigen.

In de keuken kan je ook geld besparen door met het deksel op de pan te koken en de kookplaat lager te zetten als het water kookt. Gebruik niet te veel water. Hoe meer water je gebruikt, hoe langer het duurt voordat het aan de kook is.

Een magnetron werkt energiezuiniger dan een oven. De oven moet namelijk eerst voorverwarmd worden. Bespaar stroom door als het kan de magnetron te gebruiken in plaats van de oven.

Is het bakken bijna klaar? Zet dan de elektrische kookplaat uit. Deze blijft nog lang warm. Met de restwarmte kan je nog even doorbakken en koken. Op jaarbasis levert dit weer leuke energiebesparingen op in de keuken.

Zorg ervoor dat je niet in te grote pannen kookt. Hoe groter de pan, hoe meer water er in moet, hoe langer je nodig hebt om te koken en dus hoe meer energie u verbruikt. Je bespaart hiermee dus niet alleen water maar ook nog eens stroom en/of gas.

Haal je diepvriesproducten tijdig uit de vriezer. De producten kunnen dan zelf langzaam buiten de vriezer ontdooien en jij bespaart hiermee weer extra stroom die hiervoor nodig geweest was door bijvoorbeeld te ontdooien in de magnetron.

Draai geen klein afwasje op de zware stand van de vaatwasmachine. Het bespaart veel gas, elektriciteit en water om een paar kopjes even met de hand af te wassen. Wacht dus tot de vaatwasser vol is.

Zorg ervoor dat de koelkast stofvrij is door stofnesten achter de koelkast weg te halen. Hierdoor kan de lucht makkelijker circuleren. Alle kleine beetjes helpen om te besparen op de energierekening.

Laat de koelkast niet te lang open staan. Haal in één keer alles uit de koelkast wat je nodig hebt en sluit de koelkast weer. Kunt u niet alles tegelijk meenemen, zet dan de rest even op het aanrecht. Hetzelfde geldt voor het naar de koelkast brengen van etenswaren. Verzamel eerst alles op het aanrecht naast de koelkast en zet dan alles er in één keer in.

Bespaar veel energie door geen hete etenswaren in de koelkast te zetten. Laat deze eerst buiten de koelkast afkoelen voordat u ze in de koelkast zet. Het kost veel elektriciteit om de warme etenswaren in de koelkast af te koelen en het is ook niet bevorderlijk voor de houdbaarheid van de producten die er al in staan.

Ontdooi de vriezer en/of het vriesvak in de koelkast regelmatig. Veel ijsafzetting in de vriezer kost een hoop extra stroom. Hierdoor sluit de vriezer sneller en met veel ijsafzetting in de vriezer kan er ook nog eens minder in. Goed onderhoud van je spullen bespaart dus veel energie en verlengt de levensduur van je apparatuur.

Koop een (energiezuinige!) vriezer. Je kunt dan vaker goedkoop in het groot inkopen en vervolgens wat je over hebt invriezen. Met een groot gezin heb je de vriezer al snel terugverdiend. Vergeet niet de vriezer schoon te houden en regelmatig te ontdooien. Een vriezer die vol zit met aangegroeid ijs verbruikt meer energie en gaat minder lang mee.


Zo bespaar je op je gas- en stroomkosten

Het is altijd fijn om aan het einde van de maand wat meer op de bankrekening over te houden. Naast de betalingen van huur of hypotheek, zijn de vaste lasten vaak de grootste kostenpost voor huishoudens. Hoe je het beste kunt besparen op deze kostenpost, lees je in dit leuke artikel.


Met je smartphone je centrale verwarming alvast aan of uit zetten.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel nieuwe toepassingen voor je smartphone of ipad om enengie te besparen. De computer of mobiele telefoon mag daarom bij onze besparingstips niet ontbreken. Een aantal grote energieleveranciers heeft tegenwoordig een zogenaamde E-thermostaat, Ethermostaat of etermostaat, Toon of E-manager ontwikkeld waarmee je flink wat geld en energie kunt besparen. De e-termostaat van Essent is aangesloten op de computer. Met de etermostaat kan je vanaf elke plek met behulp van een app en een smartphone je verwarming bedienen. De etermostaat is reuze makkelijk wanneer je bent vergeten om je verwarming uit te zetten. Ook kan je via de app en de e-termostaat je verwarming voorprogrammeren. De e-termostaat is dus een handige manier dus om energie te besparen. Via het plaatje hieronder kan je de e-termostaat bestellen. De e-termostaat wordt je warm aanbevolen. Sinds kort is er ook de Toon van Eneco. Dit is een thermostaat die precies aangeeft hoeveel hoeveel gas en elektriciteit er op elk moment van de dag wordt verbruikt. Nuon heeft sinds kort de E-manager. Voor de E-mananger moet je wel een module en een modem aansluiten in de meterkast. Vervolgens kan je vanaf waar dan ook op je ipad of smartphone je energieverbruik aflezen. Al deze snufjes zijn prima om mensen energiebewust te maken en maakt van energie besparen een leuke hobby. De komende jaren worden er vele honderdduizenden slimme meters geplaatst in nieuwbouwhuizen en gerenoveerde woningen. Na 2014 volgen nog eens miljoenen bestaande woningen. Maak dus je domme meter slim en bespaar duizenden euro's per jaar op energie!


'Energie besparingstips' voor in het huishouden, bezuinigen en besparen op elektriciteit

Haal de stekker uit het stopcontact van elektrische apparaten die je moet opladen. Vaak blijven deze de hele dag door stroom verbruiken, hetgeen energieverspilling is. Dit levert weer een leuke elektriciteit en dus energiebesparing op.

Heb je goedkope nachtstroom en weekendstroom? Maak daar dan gebruik van! Je kunt veel bezuinigen op je elektriciteitskosten door de vaatwas en de kledingwas in de avond en het weekend te draaien. Ook kan je een mobiele telefoon en batterijen avonds en in het weekend opladen. Maak hier een gewoonte van. Gebruik desnoods een tijdklok.

Warm water moet verwarmd worden in een ketel en komt vaak van zolder. Dit kost veel energie en extra water. Je kunt veel van deze energie besparen door minder warm water te gebruiken. Een ander besparingstip is om de (warme) kraan telkens dicht te doen na gebruik. Maak een sopje in plaats dat je de vaat onder de lopende hete kraan wast en gebruik daar waar mogelijk koud water.

Draai je wasjes op het moment dat je goedkope stroom hebt. Dus zoveel mogelijk in het weekeinde of vroeg in de ochtend. Wil je uitslapen, gebruik dan een tijdklok. Gebruik een waterslot op je vaatwasser en wasmachine om te voorkomen dat bij afwezigheid plotselinge lekkages leiden tot grote schade.

Draai alleen maar een was of een vaat als de wasmachine of de vaatwasser vol is. Koop desnoods wat extra servies. De borden gaan natuurlijk heel lang mee en je verdient het extra servies terug door minder wasbeurten te draaien. Let op! Alleen wasjes draaien in de daluren met goedkope stroom.

Besparingstips voor het gebruik van de wasmachine: kleding wassen kost veel energie. Gebruik de wasmachine dus volgens voorschift. Dit levert zowel een water als elektriciteitsbesparing op. De grootste besparingstip voor energiebesparing is om op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. En natuurlijk kunt u elektriciteit besparen door te wassen met volle wastrommel.

Gebruik een waslijn in plaats van een wasdroger. Wasdrogers kosten vaak enorm veel stroom! Deze besparingstip levert een gemiddeld gezin een jaarlijkse elektriciteit bezuiniging op van vele honderden euro’s.

Vervang je gloeilampen in huis door spaarlampen. Dit is één van de makkelijkste besparingstips die jaarlijks vele tientallen euro's bespaart. Spaarlampen heb je dus zo terugverdiend.

Nogmaals: onze besparingstips gaan over bezuinigen maar de meeste energie verspillen we gewoon. Doe lampen uit zodra je een kamer verlaat. Dit geld natuurlijk ook voor een TV of computer die nog op stand-by staat, en tenslotte de verwarming.

Haal adapters die je niet gebruikt uit het stopcontact. Deze blijven namelijk stroom gebruiken ook al gebruik je ze niet. Zolang de stekkers in het stopcontact zitten verbruiken ze stroom. Ook dit is weer een vorm van pure energieverspilling.

Koop energiezuinige apparatuur. Alle apparaten hebben tegenwoordig een energielabel. Zelfs al zou je oude koelkast het op dit moment nog goed doen is het toch verstandig om te investeren in een nieuwe energiezuinige. Laat je goed adviseren over de mogelijk te behalen besparing op het energieverbruik.

Deze tips om te besparen hebben we al eerder opgenomen op zobespaarjegeld.nl. Uitzetten van apparatuur die je niet gebruikt. Zet de stand-by knop van de TV en de computer uit als je weg gaat of naar bed. Dit bespaart tientallen euro’s aan electra per jaar.

Koop stekkerdozen met een aan- en uitschakelaar. Zo kan je een aantal apparaten tegelijk uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt. Ook voor als je op vakantie gaat is dit heel handig. Vaak zit in de schakelaar een rood lampje zodat je het niet kan vergeten.

Kijk bij de aankoop van een elektronisch apparaat ook naar het verbruik. Zo verbruikt een plasma TV minder energie dan een LCD TV. Zeker wanneer je apparaten heel veel gebruikt besparen energiezuinige apparaten heel veel elektriciteit per jaar.

De displays van apparaten en klokken met een memory chip verbruiken vele procenten van de energie binnen uw huishouden. Zet ze uit wanneer u ze niet gebruikt en haal de stekker uit het stopcontact.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Installatie van slimme meters aangevangen

Vanaf begin 2013 zijn netbeheerders gestart met de uitrol van de slimme meter. Tot 2014 zullen meer dan 500.000 huishoudens voorzien worden van een slimme meter. Een slimme meter is een digitale elektriciteitsmeter met ingebouwde informatie- en communicatietechnologie. Na 2014 volgt de grootschalige uitrol en zullen hele wijken voorzien worden van een slimme meter. Het doel is om in 2020 te voldoen aan de eisen die vanuit Brussel gesteld worden. Deze eisen schrijven voor dat tenminste 80% van de Nederlandse woningen voorzien moeten zijn van een slimme meter. Een slimme meter afnemen hoeft niet. Gemiddeld geeft zo'n 2 tot 3% van de mensen geen toestemming. Het is helaas nog niet mogelijk om een duometer met gas en elektriciteit te hebben. Deze moeten gescheiden blijven om risico's te vermijden. Met toestemming kan de slimme meter op afstand worden afgelezen waardoor het doorgeven van de meterstanden tot het verleden behoort.

Lees de bijsluiter van apparatuur die u koopt goed door. Onderzoek heeft uitgewezen dat haast niemand dit doet. In de bijsluiter zijn vaak al verschillende besparingstips voor elektriciteit opgenomen. Ook vindt u tips om de apparatuur efficiënt te gebruiken en goed te onderhouden.

Ligt je woning gunstig ten opzichte van het zuiden? Dan kan je wellicht veel energiekosten besparen met de aanschaf van zonnecollectoren. Hiervoor krijg je ook nog eens subsidie. Informeer bij je gemeente, energieleverancier, de overheid of bij de leveranciers van zonnepanelen.

Denk eens na over een zonneboiler. De zon verwarmt het water in de boiler gratis, waardoor je energie en dus elektriciteit bespaart op de verwarmingskosten. Met een zonneboiler wordt eigenlijk het warme water dat je gebruikt voorverwarmd door de zon voordat het de verwarmingsketel in gaat. Hierdoor kost het minder energie om het tot gebruikstemperatuur te verwarmen.

Pleeg regelmatig onderhoud aan de CV ketel. Een goed onderhouden CV ketel werkt efficiënter en gebruikt hierdoor minder energie. Een goed onderhouden CV ketel gaat ook nog eens langer mee.

Elektrische kachels verbruiken doorgaans meer energie dan de centrale verwarming. Probeer hier dus zo min mogelijk gebruik van te maken. Gebruik een elektrisch kacheltje alleen om bij te verwarmen of wanneer je slechts één kleine ruimte wilt verwarmen.

Een waterbed kost veel stroom. Zorg daarom dat het waterbed overdag minder verwarmd wordt. Zorg er ook voor dat het waterbed aan de vloerkant goed is geïsoleerd en aan de bovenkant goed is afgedekt met bij voorbeeld een dekbed.

Zet wanneer je op vakantie gaat zoveel mogelijk elektrische apparaten uit. Haal de stekkers uit het stopcontact, want veel apparaten blijven stroom verbruiken ook al zijn ze niet in gebruik.

Wanneer het mogelijk is om op school, op het werk of op de sportvereniging te douchen, doe dit dan. Hiermee kan je zelf niet alleen op jaarbasis duizenden liters water besparen, maar ook nog eens op de energiekosten om dit water te verwarmen. Dit levert als snel een bezuiniging op van honderden euro’s per jaar door het besparen van water, gas en elektriciteit!

Douche niet langer dan 5 minuten per keer. Schoon is schoon. Extra tip: er zijn handige zandlopertjes met een zuignapje die je in de douche kan bevestigen. Of gebruik een kookwekker. Bij een groot gezin voorkomt dit ook nog eens rijen voor de badkamer.

Bespaar stroom in de tuin door tijdschakelaars te gebruiken voor bijvoorbeeld de fontein, de verlichting en de waterpomp. Gebruik voor de buitenlamp een bewegingssensor. Deze bezuinigingstip levert jaarlijks een leuke besparing op.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.

VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:goedkope zorgpolis vergelijken© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners