Gas besparen doe je met de bespaartips van zobespaarjegeld.

Door gas te besparen kan je jaarlijks veel geld verdienen. Maak er een gewoonte van om de besparingstips van zobespaarjegeld toe te passen.


Bespaar geld door een duurzame bedrijfsvoering

Met een duurzame bedrijfsvoering kun je veel geld besparen. Bijvoorbeeld door duurzame energie te gebruiken in plaats van gas of olie waarbij je ook nog eens een bijdrage levert aan het terugdringen van de CO2-uitstoot......... lees hier verder.


Geld besparen door duurzame investeringen; 3 opties

Ben je van plan om je woning te verduurzamen en heb je wat geld bij elkaar gespaard om deze investering te bekostigen? Dat is een ontzettend goed idee, want er zijn een aantal investeringen die flink wat geld kunnen opleveren.......... lees hier verder.


Snel besparen op gas, water en licht: zo is het mogelijk

Als je graag geld wilt besparen in huis, denk je al gauw aan gas, water en licht. Je kunt geld besparen door eerst grote investeringen te doen, maar dit is lang niet altijd nodig. Als je op een snelle manier wat geld wilt besparen op gas, water en licht.......... lees hier verder.


Zo kun je geld besparen bij het verwarmen van je huis

Vroeger was het binnen koud als het buiten koud was. Tegenwoordig zijn we aanzienlijk meer luxe gewend en stoken we ons huis warm als de temperaturen buiten te laag worden. Dat is wel een flinke kostenpost, want warmte kan ook weer snel vervliegen.......... lees hier verder.


Energie aanbiedingen

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig overstappen van energieleverancier. Overstappen levert al snel een besparing op van honderden euro's per jaar. Op een vergelijkingssite kan je prijzen vergelijken, op zoek gaan naar energie aanbiedingen en vervolgens direct overstappen naar een ander energieleverancier. Zo bespaar je ongemerkt veel geld op je energierekening.


Geld besparen doe je met een houtkachel

Als je in het bezit bent van een houtkachel, kun je op twee manieren besparen; op je energierekening én op CO2 uitstoot. Niet alleen bespaar je dus geld, je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Een houtkachel kan, als je het vergelijkt met het stoken van gas, tot wel honderd procent besparen.......... lees hier verder.


Geld besparen door duurzaam te wonen

Een hoge energierekening is voor niemand prettig. Het kost namelijk veel geld en het milieu wordt ook nog eens (onnodig) belast. Door de woning energiezuinig te maken en verantwoord om te gaan met energie, kun je al snel veel geld besparen.......... lees hier verder.Zet de kachel lager of uit wanneer je niet thuis bent.

Zet de verwarming of kachel laag wanneer je uit gaat. Hierdoor voorkom je dat de woning onnodig verwarmt wordt tijdens je afwezigheid. Ook dit levert een behoorlijke bezuiniging op de energiekosten. Wil je niet in een ijskoud huis thuiskomen kan je wellicht een klokthermostaat aanschaffen of in ieder geval de verwarming lager zetten wanneer je niet thuis bent.

Denk eens na over een zonneboiler. De zon verwarmt het water in de boiler gratis waardoor je energie bespaart op de verwarmingskosten. Wanneer je de zonnepanelen op het zuiden kan richten levert kan je hiermee behoorlijk 'besparen op het gasverbruik'.

Maak er een gewoonte van om de verwarming in de kamers waar je overdag niet of nauwelijks komt uit te zetten. Dit levert je jaarlijks een behoorlijke energiebesparing op. Wanneer je niet soms in een aantal kamers komt kan je in ieder geval de verwarming laag zetten. Verwarm uitsluitend de ruimtes waar je aanwezig bent waardoor je ook weer gas kan besparen.

Plak langs alle deuren, kozijnen en kieren tochtstrippen. Je voorkomt hiermee dat veel energie verloren gaat en dit levert natuurlijk weer een leuke bezuiniging op de energierekening op. Zorg er wel voor dat er nog iets van ventilatie blijft bestaan. Een niet goed geventileerd huis is niet energiezuinig in verband met de luchtvochtigheid.

Gas besparen? Besparingstips voor minder gasverbruik

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2023 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!


Je dak opknappen: 5 tips

Het dak van een woning is iets waar je meestal niet op let. Toch is het erg belangrijk, want het dak zorgt ervoor dat je binnen lekker warm en droog blijft. Bovendien kunnen problemen met het dak zorgen voor allerlei andere problemen.......... lees hier verder.


5 tips bij de aanschaf van radiatoren

Bijna welke woning bevat radiatoren. Ze vormen de standaard verwarmingsbron in de meeste huizen. Hoewel vloerverwarming radiatoren overbodig maakt, zul je ze nog steeds gebruiken in de ruimtes zonder vloerverwarming.......... lees hier verder.


Met 'besparingstips energie' voor in de badkamer kan je flink wat 'gas besparen'!

Maak gebruik van de faciliteiten die je elders gratis kan gebruiken. Bijvoorbeeld: Maak gebruik van de douches op het werk of op de sportvereniging. Hiermee kan je zelf tot honderden euro’s per jaar besparen op gas, water en elektriciteit.

Douche niet langer dan 5 minuten per keer. Schoon is schoon. Extra tip: Er zijn handige zandlopertjes met een zuignapje die je in de douche kan bevestigen. Of gebruik een kookwekker. Bij een groot gezin voorkomt dit ook nog eens rijen voor de badkamer. Natuurlijk bespaar je hier niet alleen op gas maar ook op water en elektriciteit.

Doe tijdens het douchen de kraan dicht terwijl je je inzeept en je haren wast. Daarna afspoelen. Ook tijdens het tandenborstelen en scheren kun je tussentijds de kraan dicht doen. Dit levert weer een leuke water en energiebesparing op.

Door een warmte-terug-win (wtw) installatie te installeren, kan er bij iedere douchebeurt veel energie bespaard worden. Een wtw-installatie wordt in de afvoer van de douche gezet. Het warme douchewater wordt opgevangen en vervolgens gebruikt om koud water in de ketel op te warmen. Op deze manier maak je twee keer gebruik van hetzelfde water. De installatie vereist een kleine verbouwing, maar op de lange termijn kan er flink mee bespaard worden op het gasverbruik.

Gebruik een thermostaatkraan en een waterzuinige douchekop. Dit bespaart gas en water. Thermostaatkranen zijn tegenwoordig niet duur meer en makkelijk zelf (of met hulp van een handige buur) te plaatsen.

Investeren in je huis om te besparen

Het klinkt in eerste instantie misschien wat tegenstrijdig, maar juist door in je woning te investeren kun je op de lange termijn ontzettend veel geld besparen. Maar welke investeringen zijn het geld nu waard,.......... lees hier verder.


Geld besparen? Installeer een warmtepomp!

De cijfers spreken voor zich: de wereld gaat aan de warmtepomp. In Nederland kende de warmtepompverkoop in 2018 met ruim 31.000 verkochte exemplaren een ruime verdubbeling ten opzichte van 2016.......... lees hier verder.


Besparen op je vaste lasten? Zo doe je dat!

Besparen en maandelijks een extra bedrag overhouden, heerlijk toch! Vaste lasten nemen vaak een aanzienlijk deel van de maandelijkse kosten in beslag. Hierom is het besparen hierop een uitdaging. Wij geven een aantal tips!........ lees hier verder.Houd bij het verbruiken van gas rekening met wat je betaalt als gasprijs. Energie gebruiken en dus ook de mate van gasverbruik is altijd een keuze. Je kunt ervoor kiezen om apparaten die veel energie verbruiken veel of weinig te gebruiken. Of lang en kort te gebruiken. Bijvoorbeeld: Ga je een half uur onder de douche of 5 minuten? Zet ik de verwarming hoog of laag? Wij van zobespaarjegeld.nl vinden dat het minder of korter gebruiken van warm water één van de beste besparingstips voor energiebesparing. De energie besparing op het gasverbruik is bij een korter gebruik van de douche immers 100% voor de tijd dat je niet gedouched hebt.

Pak het energieverbruik en de energiebesparing met het hele gezin aan. Houd regelmatig de vorderingen van alle besparingen waarvan 'het besparen op gas' bij. Probeer zelf tips om te besparen en te bezuinigen te bedenken. Kon je veel besparen op gas aan het einde van het jaar? Ga dan samen met het gezin iets leuks doen of geef alle gezinsleden een beloning. Zeker bij een groot gezin waar veel energie verbruikt wordt kan je veel besparen op gas.


Geld besparen door je huis te isoleren

Een huis dat niet goed geïsoleerd is verbruikt ontzettend veel energie en verliest een grote hoeveelheid warmte. Alle warmte die je verwarming je levert, schiet namelijk zo via kieren en slecht geïsoleerde muren en daken naar buiten toe - en dat is natuurlijk ontzettend zonde.......... lees hier verder.


Bespaar ook met een warmtepomp

Nog steeds behoren de uitgaven voor energie tot de hoogste uitgaven binnen het gezin. En energie wordt steeds duurder. Tijd om over te stappen naar een meer duurzame manier van energie opwekken.......... lees hier verder.


Vier geweldige tips om op stookkosten te besparen

Het is in veel huishoudens weer schrikken als de jaarlijkse energierekening op de mat valt. Wéér hoger dan vorig jaar. Hoog tijd om te beginnen met besparen op de energierekening. Lees in dit artikel vier tips.......... lees hier verder.


Gas Bespaar je met een duurzame woning

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, het is uiteindelijk ook goed voor je portemonnee; je gaat besparen op je energierekening. Bekijk hier 8 tips die je helpen je woning een stukje duurzamer te maken........... lees hier verder.


Zelf plaatsen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn multifunctioneel. Je kan de benodigde verduistering gemakkelijk en snel naar eigen hand zetten en daarbij zijn ze ook nog eens een echte aanvulling op je interieur. Een zacht wit gordijn in het klassieke interieur bijvoorbeeld, of zachte geeltinten voor een landelijke inrichting. Ze zijn super handig en zien er hartstikke leuk uit! Nu zit montage van deze gordijnen niet bij iedereen in het beschikbare budget. Maar daar hebben wij een oplossing op! Je hoeft namelijk echt geen ervaren klusser te zijn om eigen plisségordijnen op te hangen. Het enige wat je nodig hebt is een paar uurtjes vrije tijd, en het juiste gereedschap! Ook voor de niet zo handige Harry is deze klus zo geklaard.......... lees hier verder.


Besparen op uw energierekening in 2020

De energierekening wordt ook in 2020 weer fors duurder. Dat komt door stijgende leveringstarieven en energiebelastingen. Vooral de ODE stijgt sterk. De ODE betaalt u om de overgang naar duurzame energie te bekostigen.......... lees hier verder.Isoleer je woning

Zonder al te veel moeite kun je dit voorjaar extra geld besparen. En met twee voordelen: met deze praktische tips bespaar je op de stookkosten. En je huis voelt comfortabeler warm en fris gelucht!

Tip 1: Ventileer elke dag!
Met de mooie dagen in het voorjaar doen we allemaal wel eens de ramen of tuindeuren open. Heerlijk, die frisse buitenlucht! Wist je dat die frisse lucht er voor zorgt dat je geld bespaart op verwarmingskosten? Veel mensen denken dat het geldverspilling is om ramen open te doen, omdat de verwarming dan voor niets heeft staan werken. De warme lucht in huis waait zo naar buiten! Wat die mensen vergeten is dat lucht in huis enorm vochtig wordt. Door ademen, transpireren, koken en douchen produceert ieder gezinslid bijna 10 liter vocht per dag! Vochtige lucht warmt veel minder snel op dan droge, frisse buitenlucht. Daarom is het slim om elke dag te zorgen dat de oude lucht in huis wordt vervangen door frisse buitenlucht. Maar dan wel op een moment dat de verwarming niet aan staat.

Tip 2: Profiteer van de zomertijd
Zoals elk jaar, sinds de energiecrisis in de jaren ’70, zijn we afgelopen maart van wintertijd over op zomertijd - we zetten de klok in het voorjaar een uur vooruit. Zo gebruiken we 's avonds minder elektriciteit voor verlichting: het is door de zomertijd buiten een uur langer licht. Dat scheelt per huishouden hooguit € 5 op de energierekening. Maar voor heel Nederland opgeteld is het een flinke energiebesparing. Het is ’s avonds niet alleen een uur later donker, maar ook koelt het later af. Je kunt in de zomertijd de CV-ketel dus een uur later laten aanslaan. Heb je een klokthermostaat, zorg er dan in ieder geval voor dat je deze ook op zomertijd instelt. Anders slaat de CV-ketel 's ochtends een uur te laat aan. Het thermostaatprogramma met de hand 'overrulen’, omdat het nog koud is in huis, kost extra energie en ook extra slijtage aan de CV-ketel.

Tip 3: Passieve zonne-energie
Profiteren van de zon, zonder zonnepanelen of collectoren? Dat is heel simpel. Zorg in het voorjaar dat je de gordijnen ’s ochtends direct opendoet aan de zonnige kant van het huis. Dan helpt de zon mee om het huis te verwarmen. En hoeft de CV-ketel minder te doen.

Tip 4: Tuin duurzamer beplanten
Heeft jouw huis een gevel die altijd vol in de wind staat? Zo’n koude muur is een ‘warmtelek’. Daar zou je met de beplanting van je tuin rekening mee kunnen houden. Een haag die de wind breekt kan er voor zorgen dat de CV-ketel minder gas hoeft te verstoken. Een mooie klus voor het voorjaar!

Tip 5: Thermostaat graadje later
Probeer eens of je het echt merkt. De thermostaat een graadje lager instellen. Bijvoorbeeld op 20 in plaats van 21 graden. Houd je het een jaar lang vol, dan scheelt dat 6% in het gasverbruik. Kijk maar eens op de gasrekening hoeveel euro dat scheelt.

Echt grote besparingen bereik je natuurlijk door het isoleren van je huis. Zonder dakisolatie ontsnapt 30% van de warmte in huis, zonder spouwmuurisolatie ontsnapt 25% van de warmte. Beide maatregelen verdienen zich binnen een aantal jaar terug. Alle informatie over spouwmuurisolatie en dakisolatie kan je online vinden. Wil je serieus geld besparen kan je direct offertes opvragen om de besparing te realiseren. Daarnaast zal je huis na het isoleren direct aangenamer aanvoelen en het wooncomfort groter worden.

Bespaar gas en dus geld met energie apps

Geld besparen op energie kan lastig zijn met een huishouden vol apparaten die constant aanstaan. Wanneer u wilt besparen op energie, moet u eerst weten hoeveel energie u verbruikt. Hierbij is het ook belangrijk dat u doorheeft hoeveel energie uw apparaten afzonderlijk verbruiken.
Voor het inzien van uw energieverbruik zijn slimme apps ontwikkeld door verschillende energieleveranciers die te downloaden zijn op bijna alle smartphones en tablets. Hiermee ziet u snel uw totale energieverbruik, maar ook per apparaat. Er zijn zelfs apps waarmee je de temperatuur (op afstand) in huis kunt regelen om energie te besparen.

Besparingstips: Energie en gasbesparen in de keuken

Wanneer je eieren hebt gekookt Of iets hebt opgewarmd in heet water, laat dan het hete water op de gaspit staan en gebruik dit na het eten om de afwas te doen of de hele vieze vaat af te spoelen. Je bespaart hiermee zowel op het waterverbruik als op het gasverbruik.

Van Anika kregen wij de volgend leuke energiebesparingstip: "Wist je dat je pasta, groente en rijst alleen aan de kook hoeft te brengen en dat het vuur dan uit kan (met deksel erop). Het duurt misschien paar minuutjes langer, maar alles wordt perfect gaar. Nog verder gaat het gebruik van bijvoorbeeld een Hooimadam (of wikkelen in dekens) van bijvoorbeeld stoofvlees en peulvruchten. Je gaat dan van 4 uur koken naar slechts een paar minuten kooktijd (eventueel halverwege nog 1 keer aan de kook brengen)."

De warmte in een oven blijft vaak heel lang hangen. Heb je de oven gebruikt zet dan het deurtje van de oven open. De warmte van de oven zal dan voor een groot deel de huiskamer in gaan en deze verwarmen. Hierdoor kan je op de verwarming besparen.

Veel mensen gebruiken soms een te grote pan tijdens het koken. Met een te grote pan moet er extra energie gebruikt worden om de pan te verwarmen. Dit kan op jaarbasis tientallen extra euro's kosten aan gasverbruik. Gebruik daarom altijd een pan die niet groter is dan nodig. Hiermee kan je veel gas besparen. Bovendien kan er bespaard worden door de pan niet met meer water te vullen dan nodig is. Hoe meer water, hoe langer het duurt voordat het is opgewarmd en hoe meer gas er wordt verbruikt. Het is op de lange termijn de investering waard om meerdere pannen aan te schaffen van een verschillend formaat.

Warm water in de keuken komt vaak van zolder. Het laten doorspoelen van het koude water duurt vaak lang. Dit kost veel energie in de vorm van gas en extra water. Je kan veel van deze energie besparen door minder warm water te gebruiken. Ook kan je het koude water opvangen voor hergebruik. Een andere mogelijkheid om dit te voorkomen is om een elektrische waterboiler in de keuken direct bij de kraan te plaatsen.

Een andere tip voor gas besparen is om de (warme) kraan telkens dicht te doen na gebruik. Maak een sopje in plaats van dat je de vaat onder de lopende hete kraan wast en gebruik daar waar mogelijk koud water.

In de keuken kan je ook geld besparen door met het deksel op de pan te koken en het gas lager te zetten als het water kookt. Gebruik niet te vel water. Dit duurt langer om te koken.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.'Energie besparingstips' voor in het huishouden, bezuinigen en besparen op gas

Zet de verwarming of je kachel standaard een halve graad lager (of een hele graad!) en trek hierbij een lekkere warme trui aan. Zeker overdag wanneer je regelmatig in beweging bent kan de verwarming of je kachel best wel wat lager.

Zet een uur voordat je naar bed gaat de verwarming uit of op 15 graden wanneer het heel koud is. De warmte in een kamer daalt doorgaans maar heel langzaam. Dit is één van de besparingstips waarmee je veel energie en dus ook veel geld kan besparen.


Gas besparen en de woning isoleren

Met een goede isolatie verhoog je het wooncomfort en zorg je voor een forse energiebesparing. Een aangenaam binnenklimaat zorgt niet alleen voor warmte in de winter maar ook voor verkoeling in de zomer. Economen voorspellen dat binnen 10 jaar de energielasten de grootste kostenpost vormt van onze maandelijkse woonlasten. Zorg er dus voor dat je niet onnodig energie verspeelt. Laat je deskundig adviseren en door een vakkundig bedrijf begeleiden. Daken kan je aan de binnenkant isoleren met isolatiemateriaal. Hiermee kan je jaarlijks tot wel 600 euro per jaar besparen. Daarnaast kan je spouwmuurisolatie laten aanbrengen. Dit is doorgaans in een dag gebeurd en levert een jaarlijkse energiebesparing op het gasverbruik op tot wel 700 euro. Tenslotte loont het de moeite om je vloeren te isoleren want ook via de vloer gaat veel warmte verloren. Vloerisolatie kan een energiebesparing opleveren tot 200 euro per jaar. Uiteraard maak je het geheel af met een zuinige HR ketel en misschien ook nog een zonneboiler.
Er zijn banken die leningen verstrekken speciaal voor energiebesparende maatregelen. Ook kan je op energiesubsidiewijzer.nl opzoeken voor welke subsidies je in aanmerking komt. Er zijn vaak zowel landelijk als plaatselijk subsidies beschikbaar dus informeer ook nog eens bij de gemeente waar je woont of er regelingen en subsidies zijn voor energiebesparing. In de regel zal ook de waarde van je woning toenemen wanneer je huis goed geïsoleerd is. En tenslotte moet je ook niet vergeten dat energiebesparen uitstekend is voor het milieu.


Overig handige sites met tips om gas te besparen.

Een andere besparingstip om energie te besparen op gas is om de waakvlam van de centrale verwarming uit te doen wanneer je voor langere tijd weg gaat. Ditzelfde geldt overigens ook voor de waakvlam in een op gas gestookte haard. Doe deze alleen aan vlak voordat je de kachel wilt aandoen en bespaar ook hiermee op het gasverbruik.

Maak alle tochtgaten dicht in huis. Vergeet de brievenbus niet. Monteer een borstel aan de binnenkant van de brievenbus of een verend plaatje zodat deze niet tocht. Deze 'besparingstips energie' betalen zich al snel terug door een lagere gasrekening.

Isoleer leidingen in huis die warmte kunnen afvoeren. Maak open plekken in de muur dicht en kit de grotere gaten dicht. Met de bezuinigingstips kan je gasrekening jaarlijks behoorlijk dalen.

Pleeg regelmatig onderhoud aan je CV ketel. Een goed onderhouden CV ketel werkt efficiënter en gebruikt hierdoor minder energie. Een goed onderhouden CV ketel gaat ook nog eens langer mee. Tenslotte is onderhoud ook veiliger want je hebt natuurlijk met verbrandingsgassen te maken.

Koop een HR verwarmingsketel. Deze verbruiken tot 15% minder energie. Op deze wijze verdient u uw investering snel terug. Zeker wanneer je nog niet van plan bent om te verhuizen en je op dit moment een oude CV ketel hebt.

Elektrische kachels zijn in de regel duurder dan centrale verwarming. Probeer hier dus zo min mogelijk gebruik van te maken. Elektrische kachels kunnen wel handig zijn om een ruimte af en toe bij te verwarmen.

Google besparingstips over 'isolatie' en 'energie besparen'. Bijvoorbeeld: Bevestig tochtstrips op de brievenbus. Bij de doe het zelfzaak zijn hiervoor handige voorzetstukken te krijgen. Dit levert een energiebesparing op van vele tientallen euro’s per jaar.

Ventileer je woning optimaal. Het verwarmen van een droge goed geventileerde woning is goedkoper dan een relatief vochtige woning. Veel mensen denken bij 'energiebesparing' aan alles potdicht maken. Dit is dus niet goed. zorg voor voldoende ventilatie.

Eén van de oudste 'besparingstips energie' is het dicht doen van de gordijnen in de koude wintermaanden. Hierdoor kan je jaarlijks flink 'besparen op gas'. Andere 'energie besparen tips' zijn er ten aanzien van speciale isolerende gordijnen. Deze gordijnen bevatten een speciaal isolerende laag waarmee je fors energie kunt besparen.

Ga je op vakantie of langere tijd weg? Zet dan de thermostaat op de vorstvrije stand. Loop ook eens door het huis om te kijken waar apparaten nog op 'stand by' staan. Maak de koelkast leeg en zet deze vervolgens uit.

Je kan flink wat bezuinigen op je verwarming en dus op je gasverbruik door radiatorfolie achter de radiator te plakken. Door energiebesparing verdient u deze investering in een paar jaar terug. Vooral bij een niet geïsoleerde muur.

Heb je nog enkelglas ramen in een ruimte die je constant warm stookt? Veel energie gaat via de ramen verloren. Realiseer een forse energiebesparing door de ramen te vervangen door dubbelglas. Laat dit door een professioneel bedrijf doen en laat je ook goed informeren. Er zijn namelijk vele soorten dubbelglas die niet allemaal evenveel energiebesparing opleveren.

Wanneer het mogelijk is om op school, op het werk of op de sportvereniging te douchen, doe dit dan. Hiermee kan je niet alleen op jaarbasis duizenden liters water besparen maar ook nog eens 'besparen op gas' en elektriciteit.

Maak gebruik van het internet voor het zoeken naar 'tips om te besparen'. Google besparingstips, google tips om te bezuinigen of google energie besparen tips. Er zijn vele sites waarop heel veel tips om te besparen op energie zijn opgenomen. Veel succes met het uitvoeren van alle energie besparingstips.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2023.
© 2010-2023 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners