Goedkoop boodschappen doen? Bespaar op je budget voor de supermarkt!Tips hoe te besparen op je supermarkt budget voor de boodschappen!

Goedkoop boodschappen doen is niet zo makkelijk als het lijkt. Op zobespaarjegeld.nl vind je vele tips om goedkoop je dagelijkse boodschappen te doen in de budgetsupermarkt. Lees ook onze tips voor een handig boodschappenlijstje om je uitgaven voor de supermarkt laag te houden.


Geld besparen tijdens het online winkelen? Zo pak je het aan

Ben jij gek op online winkelen? Tijdens het online winkelen kunnen jouw aankopen best in de kosten gaan oplopen. Soms is het mogelijk om geld te besparen tijdens het online winkelen. En als dit mogelijk is, is dit natuurlijk altijd mooi meegenomen.......... lees hier verder.


Wist je dat…? Fondant!

Fondant kom je vandaag de dag tegen in bijna alle kleuren van de regenboog. Je gebruikt het voor veel verschillende lekkernijen. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen rolfondant en modelleerfondant.......... lees hier verder.


Op een bewuste manier plastic verpakking? Dat doe je zo!

We vertellen je over het algemeen niets vreemds als we het hebben over de zorgen die ontstaan omtrent het plastic op onze wereld. Je hebt vast gemerkt dat er verschillende campagnes in gang zijn gezet en bepaalde protesten voorkomen.......... lees hier verder.


Tips om geld te besparen op jouw boodschappen

Ben jij ook wel eens verbaasd als je het bonnetje bekijkt van jouw boodschappen, omdat je niet had verwacht dat het zo duur was? Dat is natuurlijk balen, want wellicht had je niet eens zoveel boodschappen nodig in de supermarkt. Als het bij jou vaak voorkomt dat je meer geld kwijt bent aan boodschappen.......... lees hier verder.Goedkoop boodschappen doen

Vind jij ook dat je veel te veel geld uitgeeft aan dagelijkse boodschappen? Dan heb ik een paar handige tips voor goedkoop boodschappen doen. Om te beginnen is het belangrijk dat je niet zomaar boodschappen gaat doen maar eerst goed nadenkt over wat je nodig hebt. Wat wil je de komende dagen eten en drinken? Maak van al deze boodschappen een keurig lijstje.

Ga je altijd naar dezelfde supermarkt? Noteer dan de boodschappen zoveel mogelijk op volgorde van het looppad in de supermarkt. Kijk nog eens goed naar je lijstje. Heb je alles echt wel nodig? En staan er geen extra dure producten op? Denk ook een paar dagen vooruit zodat je maar hooguit 2 of 3 keer per week naar de supermarkt hoeft. Wijk niet af van je lijstje als je in de supermarkt bent. Alleen kopen wat er op staat.


3 unieke manieren om geld te besparen!

Vrijwel iedereen maakt het weleens mee in het leven: je zit wat krap bij kas en moet dus goed letten op wat je doet met je geld. Veel mensen zullen dit als student bijvoorbeeld hebben meegemaakt......... lees hier verder.


Shoppen met vette korting tijdens Black Friday

Black Friday is een steeds bekendere dag in Nederland. Hoewel het oorspronkelijk een Amerikaanse traditie is, doen ook veel Nederlandse winkels en webshops mee. Waarom? Omdat we nu eenmaal gek zijn op aanbiedingen!......... lees hier verder.Sommige mensen hebben er baat bij om alleen met contant geld te betalen. Hierdoor zie je precies hoeveel je uitgeeft aan boodschappen en hoeveel je na je aankoop nog over hebt voor bijvoorbeeld de rest van de week. Dit is een extra prikkel om je boodschappen zo goedkoop mogelijk te doen.

Ga ook nooit met een lege maag boodschappen doen. Wanneer je honger hebt ben je geneigd meer te kopen. De supermarkt speelt hierop in door bijvoorbeeld het brood af te bakken in de supermarkt. Ze weten dat hongerige mensen dan sneller eten kopen. Goedkoop boodschappen doen doe je dus na het eten en niet voor het eten.

goedkoop boodschappen doen


Wist je dat...

...wij in Nederland dagelijks 400.000 hele broden weggooien? Dat betekent dat we van elke 10 boterhammen die wij hebben er 2 weggooien! Van al het eten dat we dagelijks kopen belandt 14% in de vuilnisbak. Dit is zo'n 800 miljoen kilo per jaar. Vooral brood, rijst, pasta en aardappelen. (bron: Stichting Milieu Centraal)
TIP: Stop al je gekochte brood direct in de diepvries en haal er alleen uit wat je nodig hebt.......... lees hier verder over voedselverspilling tegengaan.

goedkoop boodschappen doen

Koop geen kant-en-klaarmaaltijden en ga niet naar de snackbar of pizzeria. Zelf friet frituren is veel goedkoper en gaat ook vaak nog eens veel sneller. Wanneer je één maal in de week friet of een pizza haalt levert zelf frituren of het afbakken van een pizza al snel een voordeel op van honderden euro’s per jaar. Zelf eten bereiden is dus meestal goedkoper en gezonder!

goedkoop boodschappen doen

Neem niet zomaar contant geld mee naar de supermarkt als je boodschappen gaat doen, maar kies een vast beperkt budget dat past bij je budget. Geld dat je niet bij je hebt kan je ook niet ergens aan uitgeven. Schrijf daarom thuis al op wat je wilt kopen en neem daarvoor een maximaal bedrag mee. Zorg dat je hier niet overeen gaat.

goedkoop boodschappen doen

In de regel zijn verse groenten en andere producten uit de supermarkt onbewerkt goedkoper en vaak ook nog gezonder. Door een beetje extra tijd te besteden aan het bereiden van eten kan een gemiddeld gezin veel geld besparen.

goedkoop boodschappen doen

Ben je iemand die zijn eigen pingedrag niet in de hand heeft en niet binnen je budget kan blijven? Je kan jezelf beschermen door wekelijks een contant bedrag te pinnen voor de huishouding. Besteed het goed want: op is op! Blijf dus binnen je budget. Schrijf je in op onze nieuwsbrief met besparingstips en ontvang het handige gratis huishoudboekje!
Hoe besparen op boodschappen in de budgetsupermarkt?

goedkoop boodschappen doen

Blijf prijzen vergelijken, ook al zijn producten in de aanbieding. Er zijn supermarkten die met grote advertenties aangeven dat een product in de aanbieding is terwijl dit product bij een andere supermarkt normaal geprijsd al goedkoper is.

goedkoop boodschappen doen

Denk vooruit: wil je over een maand een feestje geven en is nu het bier in de aanbieding? Koop dit dan nu alvast. Dit bespaart al snel 2 tot 3 euro op een krat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere producten. Bijvoorbeeld: Zie je dat de koffie over ongeveer twee weken op zal zijn en is het nu in de aanbieding? Koop dan alvast een paar goedkope pakken zodat je weer een besparing binnen hebt. Een gemiddeld gezin bespaart hiermee al snel honderden euro’s per jaar.

Gebruik de allergoedkoopste producten en gebruik deze met mate. Vaak komen merkproducten en huismerken uit dezelfde fabriek. Probeer in de supermarkt eens een goedkoop merk uit. Vaak proef je nauwelijks verschil met een merkproduct. Ook met deze tips kan je structureel veel goedkope boodschappen doen en dus besparen op boodschappen.

goedkoop boodschappen doen

Koop cadeautjes in de Kringloopwinkel of wereldwinkel. Ook supermarkten hebben vaak goedkope cadeautjes in de aanbieding, zoals goedkoop speelgoed. Koop het hele jaar door alvast in voor de verjaardag, het Sinterklaasfeest of de Kerst.

goedkoop boodschappen doen

Doe in de supermarkt je boodschappen in een mandje in plaats van een winkelwagentje. Hierdoor krijg je sneller het gevoel dat je veel gekocht hebt en wordt de prikkel om meer te kopen minder sterk.

goedkoop boodschappen doen

Koop vlees en groenten alleen in de aanbieding. Koop zoveel mogelijk in en bereid dit thuis voor. Alles wat je niet direct opeet kan je verdelen in verschillende porties die je in de vriezer kan bewaren. Zo heb je altijd goedkoop vlees en groenten.

goedkoop boodschappen doen

Kweek je eigen voedsel. Dit kost natuurlijk meer tijd, maar het geeft wel veel voldoening. Vraag stekjes aan kennissen of koop in het voorjaar goedkope kleine kruidenplantjes. Kweek ze op en je hebt het hele jaar bijna gratis verse kruiden in de keuken. Het ruikt ook nog eens lekker en staat leuk in de vensterbank van de keuken, op het balkon of in de tuin. Naast kruiden kan je ook aardbeien, sla, worteltjes en boerenkool in de tuin kweken.


goedkoop boodschappen doen

Werk met een boodschappenlijstje. En wijk hier niet van af. Kijk voor het maken van het lijstje eerst naar de folder van de supermarkt (wellicht zijn deze week de worteltjes in de aanbieding terwijl jij andijvie wilde eten).

goedkoop boodschappen doen

Is je vriend/vriendin of partner beter in staat om goedkoop boodschappen te doen en alleen te kopen wat er op het lijstje staat? Blijft hij of zij wel binnen het budget? Laat hem of haar dan de boodschappen halen. Dit voorkomt onnodige impulsaankopen.

goedkoop boodschappen doen

Kies een slim tijdstip om je boodschappen goedkoop te doen. Vaak worden zaterdagmiddag aan het eind van de middag vleeswaren goedkoper verkocht en gaat het in de aanbieding. Ook de marktkoopman wil op het einde van de marktdag liever van zijn vis af dan dat hij het weer naar huis moet meenemen. Een korting is dan snel gekregen.

goedkoop boodschappen doen

Een andere tip om te besparen is deze: de goedkoopste boodschappen haal je bij de goedkoopste supermarkt! De Aldi en de Lidle staan hier om bekend. Blijf wel altijd de prijzen van de verschillende producten vergelijken. Door altijd bij dezelfde prijsvechter boodschappen te doen loop je het minst kans om te duur uit te zijn met je boodschappen.

goedkoop boodschappen doen

Koop je groenten en fruit daar waar ze het goedkoopst zijn. In de boerderijwinkel of op de markt. Ga voor seizoensgroenten. Deze zijn het lekkerst en het goedkoopst. Blijf wel de prijzen vergelijken. Blijf binnen je supermarkt budget!

goedkoop boodschappen doen

Denk eens na over welke producten je eet en wat je vroeger at. Een hoop dure nieuwe producten worden ons aangepraat door de voedingsindustrie zonder dat we ze nodig hebben. Een product met vitamines is bijvoorbeeld vaak veel duurder dan vergelijkbare producten, terwijl deze vitamines ook al in andere producten in voldoende mate aanwezig zijn. Leef sober door te consuminderen. Dat is ook nog eens veel gezonder.

goedkoop boodschappen doen

Kijk regelmatig naar je uitgaven voor boodschappen en pas je budget indien nodig jaarlijks aan. Zo blijft je kasboek steeds actueel en ben je bewuster van je uitgaven. gebruik hiervoor je boodschappenlijstje. als uitgangspunt.

goedkoop boodschappen doen

Surf op het internet naar de goedkoopste aanbiedingen. Hou de sites met besparingstips goed in de gaten, en koop vervolgens meteen groot in. Zeker als je een groot gezin hebt. Ook zobespaarjegeld.nl wordt regelmatig geactualiseerd met nieuwe besparingstips en tips om te bezuinigen.

Boodschappen doen

Boodschappen doen

Je kan echt goedkoop boodschappen doen!
Maak een boodschappenlijst en zoek naar de aanbiedingen.

Budgetsupermarkt

goedkoop boodschappen doen

Maak elke week een overzicht met aanbiedingen in winkels uit je buurt (folders, internet). Kies voor een budget supermarkt. Je kunt dan je plan met wat je wilt eten deze week aanpassen aan de aanbiedingen. Maak gebruik van een aantal supermarkten in de buurt. Houdt wel rekeningen met reiskosten. Vier euro autobenzine verrijden om een korting van drie euro te behalen op je 'goedkope' boodschappen kost alleen maar meer geld en levert zeker geen besparing op (denk ook aan parkeergeld).

goedkoop boodschappen doen

Doe je boodschappen zoveel mogelijk op de fiets bij een budgetsupermarkt. Ga desnoods een paar keer in de week goedkoop boodschappen doen in de supermarkt. Monteer voor dit doel een boodschappenmandje en fietstassen. Deze investering verdient zich snel terug met het besparen van benzinegeld. Daarnaast is fietsen gezond, hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats, slijt je auto minder snel en loop je geen risico dat iemand anders met zijn boodschappenkarretje (per ongeluk) tegen je auto stoot.

goedkoop boodschappen doen

Voorkom impulsaankopen. Ga op vaste tijden en dagen naar de supermarkt. Maak een lijstje voor de komende keer. Op deze manier heb je nog een dag of wat bedenktijd voor je geplande aankoop. Vaak kijk je een dag later heel anders tegen een geplande aankoop aan. Hiermee bescherm je jezelf tegen impulsaankopen.

goedkoop boodschappen doen

Wanneer je echt niet rondkomt terwijl je alle besparingtips al hebt toegepast is het een optie om naar de voedselbank te gaan. De voedselbank verstrekt gratis voedselpakketten aan mensen in financiële nood. Maak gebruik van de hulp die instanties je bieden.

goedkoop boodschappen doen

Haal de limiet van je giropas of bankpas af (of verlaag de kredietlimiet). Hiermee voorkom je dat je in het rood komt te staan en meer uitgeeft dan je budget voor de supermarkt. Teveel uitgegeven geld moet altijd terugbetaald worden aan de bank en kost al gauw 12% op jaarbasis aan rente. Dit is dus één van de duurste leningsvormen.

goedkoop boodschappen doen

Koop een (energiezuinige!) vriezer. Je kan dan vaker goedkoop in het groot inkopen wanneer er aanbiedingen zijn en vervolgens wat je over hebt invriezen. Met een groot gezin heb je de vriezer al snel terugverdiend. Vergeet niet de vriezer goed schoon te houden en regelmatig te ontdooien. Een vriezer die vol zit met aangegroeid ijs verbruikt veel meer energie en gaat minder lang mee.

goedkoop boodschappen doen

Probeer het aantal keren dat je boodschappen doet zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld één maal per week of één maal in de twee weken. De verse dingen koop je dan één maal per week apart op de fiets. Hoe minder keren je boodschappen doet hoe kleiner de kans op impulsaankopen.

goedkoop boodschappen doen

Probeer daar waar het kan af te dingen. Denk aan de spreekwoorden “Nee heb je, ja kan je krijgen”. 10% korting is dan al snel verdiend.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners