Home TV/mobiel/PC Zo bespaar je op je mobiele telefoonabonnement

Zo bespaar je op je mobiele telefoonabonnement

by Ingezonden
0 comment
besparen telefoon abonnement

De inflatie is de afgelopen maanden flink gestegen in ons land. De koopkracht van veel mensen neemt hierdoor af. Om niet al te veel in te leveren, is dit dan ook een goed moment om weer eens goed naar je vaste lasten te kijken. Niet iedereen heeft het door, maar het mobiele telefoonabonnement is bijvoorbeeld best een grote kostenpost. Het maandbedrag hiervan bestaat vaak voor een gedeelte uit aflossing voor de telefoon, en voor een ander gedeelte uit abonnementskosten. Hoe kun je hierop besparen?

besparen telefoon

Zo betaal je minder voor je mobiele telefoon

Allereerst enkele tips waarmee je kunt besparen op het gedeelte van de abonnement dat bestaat uit aflossing van de telefoon.

Is het bijvoorbeeld wel nodig om ieder jaar, of om de twee jaar, weer te kiezen voor het allernieuwste model?

De prijzen van smartphones zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Hoewel smartphones ook steeds sneller en beter worden, is het maar de vraag of dat in jouw geval wel nodig is. Kies je een mobiel die niet net geïntroduceerd is, zoals de iPhone 12 mini 64gb of de Oppo a74, dan kun je al snel enkele tientjes per maand besparen.

Wil je nog meer besparen, dan kun je ook kiezen voor een refurbished telefoon. Dit is geen nieuwe smartphone, maar deze is wel helemaal opgeknapt en nagekeken voordat je hem gaat gebruiken. De kwaliteit is nog prima, en je krijgt dezelfde garantie als bij een nieuwe telefoon. Deze optie is trouwens ook nog eens hartstikke duurzaam.

Zo betaal je minder voor je abonnement

Ook op het gedeelte van de maandbedrag dat uit het abonnement bestaat, kun je besparen.

Ten eerst is het natuurlijk goed om prijzen van mobiele telefoonabonnementen te vergelijken. In Nederland zijn KPN, Vodafone en T-Mobile de grootste providers. Zij hebben allemaal een eigen netwerk. Er zijn echter ook diverse andere providers die geen eigen netwerk hebben, maar gebruik maken van een van de netwerken. Zij bieden over het algemeen goedkopere abonnementen aan. Dit kan zomaar een tientje per maand schelen bij een abonnement dat precies hetzelfde is.

Veel mensen hebben daarnaast thuis ook al tv, internet en eventueel telefoon van een bepaalde provider. Kies je voor een mobiele telefoon abonnement bij dezelfde provider? Of een provider dat van hetzelfde netwerk gebruikmaakt? Dan krijg je met een zogenaamde bundelkorting korting of extra voordeel op een andere manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis verdubbeling van het aantal MB’s internet per maand.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design