Baby kosten. Hoe houd je de uitgaven voor je baby laag?

Babyuitzet checklist. Hier vind je alles wat je nodig hebt!

Op deze pagina van zobespaarjegeld.nl geven wij je een aantal besparingstips voor je baby. Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind. Wanneer je niet goed oplet kunnen de kosten en uitgaven echter snel oplopen. We geven je een aantal bespaaradviezen en online sites om goedkope babyspulletjes te kopen voor je babyuitzet zoals de babykamer, babykleding, overige babykleertjes en babyspullen. Je kan besparen door je babyspulletjes tweedehands te kopen of bij goedkope inline winkels. Voorkom bijvoorbeeld dat je te veel babyspullen koopt. Je kan best bezuinigen op de kosten en uitgaven voor je baby in het eerste jaar terwijl het je kind aan niets ontbreekt. Lees de besparingstips op deze pagina er maar eens goed op na! Veel geluk met de komst van je (eerste) baby. En natuurlijk veel plezier met de aankoop van je goedkope babyspulletjes en babyuitzet.Voorkom zoveel mogelijk impulsaankopen voor je baby spullen. Geldbesparingstips gaan bijna altijd over het op tijd beginnen na te denken over wat je moet kopen, dus ook de babyspullen die je nodig hebt. Begin voor het kopen van de babyspulletjes met het maken van een goede checklist. Op deze checklist staan alle babykleertjes en babyspulletjes die echt nodig zijn voor de verzorging van je baby. Laat je op een leuke (gratis) manier adviseren door je moeder, schoonmoeder of je beste vriendin. En vraag hen om leuke besparingstips voor je babyspulletjes. Hoe eerder je begint, hoe meer besparingsmogelijkheden je hebt om je babyaankopen goedkoop te doen. En het verhoogt ook nog eens het plezier om naar de geboorte van een kind toe te leven. Werk de checklist artikel voor artikel af.Tips om voor de bevalling goedkope positiekleding te dragen.

Bijna iedereen begrijpt dat het wat moeilijker wordt om je als zwangere vrouw te kleden. Maar blijf altijd trots op jezelf en je zwangere buik! Wees creatief met je positiekleding door bijvoorbeeld kleding te lenen van vriendinnen met jonge kinderen of familieleden met een maatje meer. Ook wordt veel goedkope tweedehandskleding te koop aangeboden in tweedehandswinkels of online op het internet wat weer een leuke bezuiniging kan opleveren.

Shop bij online winkels die bekend staan om hun redelijke prijzen. We hebben al een aantal voorbeelden op deze site opgenomen waar je zwangerschapskleding goedkoop kan kopen. Zwangerschapskleding draag je echt maar tijdelijk en je kan dus geld besparen door met de aankoop van goedkope positiekleding.

Houd goed rekening met latere kinderwensen. Hoop je op veel kinderen, dan loont het zich om wat betere en comfortabelere positiekleding te kopen. Je kan het immers bij volgende zwangerschappen weer gratis dragen.

Maak er een sport van om je positiekleding en overig babyspulletjes zo goedkoop mogelijk te kopen. Maak voor jezelf een budget en probeer hier binnen te blijven. Beloon jezelf met een klein baby cadeautje als het lukt. Hiermee combineer je het geldbesparen met het genieten van je zwangerschap.

Heb je in je kledingkast nog kleding van rekbaar materiaal? Probeer dan eens of je deze kleding nog kan dragen. Kledingtip: een broek die niet meer helemaal dicht kan, kan je gewoon (open) dragen met een riem in combinatie met een lange trui of shirt. Niemand die het ziet.

Gebruik buikbanden. Deze hebben als voordeel dat je langer t-shirts kan dragen die te kort zijn geworden. Onthoud: De beste 'tips om te besparen' zijn de besparingstips waarmee je helemaal niets nieuws hoeft te kopen.

Koop gewoon normale kleding maar dan een paar maten te groot. Hiervoor kan je in bijna alle (goedkope) winkels terecht. Normale kelding is vaak stukken goedkoper als speciale zwangerschapskleding.Tips voor goedkope babykleertjes en overige baby spullen

Deze bezuinigingstip kost ook wat geld: koop één of twee wat extra leuke kinderkleertjes om jezelf te verwennen en je baby er prachtig uit te laten zien voor de kraamvisite. Daarna ga je weer geld besparen door de dagelijkse babykleertjes bij goedkope winkels te kopen.

Wacht met het kopen van babykleertjes die je niet direct na de bevalling nodig hebt. Wellicht krijg je al veel leuke babykleertjes cadeau of blijkt achteraf dat je ze toch niet nodig had, bijvoorbeeld wanneer je baby al een goed geboortegewicht heeft. Je baby groeit snel. De allerkleinste rompertjes zijn snel te klein.

Natuurlijk vindt je het leuk om je zwangerschap van de daken te schreeuwen. Doe dit ook en geef tegelijk bij je familie en kennissen aan dat je best wel belangstelling hebt voor babyspulletjes die ze zelf nog hebben liggen. Vaak is het ook nog eens extra leuk om de doopjurk die je zelf gedragen hebt ook voor je eigen baby te gebruiken of het wiegje waarin je zelf hebt gelegen. Met deze besparingstip kan je eenvoudig veel geld besparen op je babyspulletjes en het is nog eens leuk ook.

Deze tip om geld te besparen gaat over de kraamvisites. Waarschijnlijk heb je in je geboortekaartje van je baby al aangegeven hoe groot je baby is. Het gevolg hiervan is dat je in de kraamweek misschien wel 20 babyrompers en andere babykleertjes krijgt in de kleinste babymaat. Maar je baby’tje kan maar één pakje tegelijk aan en groeit ook nog eens als kool. Dus, bespaar geld door aan al je bekenden niet alleen aan te geven dat je het leuk vindt om babykleertjes te krijgen maar geef ook een aantal opeenvolgende maten door. Hierdoor heb je steeds nieuwe babykleertjes als de baby weer uit de oude babykleertjes is gegroeid. Extra tips om te besparen: houd hierbij ook rekening met het seizoen. Een baby heeft niets aan een dikke trui midden in de zomer of dunne hemdjes in de winter. Zo kan je wellicht een jaar lang flink bezuinigen op je babykleertjes en houdt je je babyuitzet goedkoop.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Probeer geld te besparen door zoveel mogelijk gratis babyspulletjes en babykleding te lenen van familie en kennissen. In de regel groeit je baby veel sneller uit de kleertjes dan dat deze verslijten. Dus de kans is groot dat je van bekenden nog mooie en draagbare babykleertjes gratis kan lenen of krijgen.

Heb je echt weinig geld te besteden? Dan is deze bezuinigingstip een mogelijkheid: koop je babykleertjes en babyspulletjes tweedehands op een bazaar, via Marktplaats of van kennissen. Hierdoor kan je zeer veel geld besparen. Let wel op de kwaliteit van de spullen.

Veel mensen consuminderen omdat ze het milieu willen besparen. Maar soms is consuminderen gewoon een noodzaak om rond te kunnen komen. Hier is niets mis mee. De liefde voor en van je kindje is dit consuminderen zeker waard.

Ben je handig of heb je een handige moeder, schoonmoeder of vriendin? Maak dan je eigen babykleertjes. Oma’s vinden het altijd leuk om een mutsje of vestje te breien voor hun kleinkind en wellicht is je moeder handig achter de naaimachine. Erg leuk en het is ook nog eens een prima bezuinigingstip voor de baby.

Google “bezuinigingstips baby” of google “tips om te besparen op je baby”. Naast de vele besparingstips die je op zobespaarjegeld.nl aantreft zijn er waarschijnlijk nog veel meer op het internet te vinden.

Kijk ook eens op de webshops voor kinderkleding en babykleding. Doordat deze online winkels lage overheadkosten hebben kunnen zij hun babykleertjes en babyspulletjes vaak heel goedkoop aanbieden. Dit levert wederom een leuke bezuiniging op voor de kosten van je baby.


Bespaartips voor de 'verzorging van kinderen'

Heb je nog geen kinderen maar wil je ze in de nabije toekomst wel? Neem dan de extra kraamverzekering bij je zorgverzekeraar. Deze besparingstip is een investering voor de toekomst. Na je bevalling zorgt de verzekeraar vak voor een kraampakket met veel 'gratis' producten.

Ga in een vroeg stadium na of je een kraampakket van je zorgverzekering krijgt en welke gratis babyspulletjes er in het kraampakket van je verzekeringsmaatschappij zitten. Wanneer je van je zorgverzekeraar een kraampakket krijgt hoef je die babyspullen natuurlijk niet zelf te kopen. Dit levert een leuke besparing op. De kraampakketten krijg je meestal een maand voor de bevalling en bevatten vaak al veel kraamartikelen. Let op! Niet alle kraampakketten bevatten dezelfde spulletjes dus lees goed de polisvoorwaarden door of informeer rechtstreeks bij je verzekeraar.

Fabrikanten van babyartikelen willen deze graag aan je slijten. Maak gebruik van gratis proefmonsters en gratis probeerproducten door je in te schrijven via het internet voor alle gratis babydozen zoals de blije doos. Alles wat je gratis kan krijgen levert weer een forse besparing of bezuiniging op. Wees vervolgens wel voorzichtig met het aangaan van allerlei aanbiedingen en abonnementen die ook in de doos zitten. Anders ben je wellicht daardoor weer extra kosten en uitgaven.

Gebruik uitsluitend kwalitatief goede babyverzorgingsproducten voor je baby. Deze zijn milder dan de verzorgingsproducten voor volwassenen. Maar je kunt ze natuurlijk wel bij winkels kopen die in de regel goedkoop zijn. Let dus goed op de aanbiedingen en vergelijk de verschillende prijzen van de (web)winkels. Eigenlijk betekent deze tip om te besparen niet meer dan: bezuinig op lichaamsverzorging door bewust met je geld om te gaan.

Wanneer je voor het eerst zwanger bent en je wil een groot gezin kan je overwegen om een kinderbadje te kopen. Je kan de aankoop dan spreiden over meerdere kinderen. Heb je één kind dan kan je overwegen om je kindje niet in een speciaal kinderbadje te wassen maar in een grote emmer of een grote gootsteen. Let op! Verlies nooit de veiligheid uit het oog. Je baby mag geen enkel risico lopen. Geen enkele besparing is belangrijker dan de veiligheid en het welzijn van je baby.

Koop je babyspulletjes pas als je baby ze echt nodig heeft. Wellicht krijg je het wel spontaan cadeau of je vraagt het op de kraamvisite of de verjaardag. Eigenlijk is dit consuminderen. Koop de spullen voor je baby pas wanneer je zeker weet dat je ze van niemand krijgt of van niemand kan lenen. Dan krijg je nooit spijt van je aankoop.

In het kraampakket van je verzekeraar zitten vaak behoorlijk wat gratis verzorgingsproducten. Wacht dit kraampakket dan ook af alvorens je tot aankoop van spulletjes overgaat. Of vraag je zorgverzekeraar wat er in je kraampakket zit.

Veel fabrikanten bieden gratis welkomstpakketten met gratis babyartikelen aan. Zorg ervoor dat je bij hun bekend bent door je in te schrijven op de websites of door dit te laten doen door kennissen. Alle gratis babyspulletjes hoef je niet zelf te kopen en dat bespaart weer geld.

Koop de luiers voor je baby goedkoop in. Test in het begin de verschillende merken luiers en koop vervolgens de babyluiers die je het best bevallen zo goedkoop mogelijk in door in het groot in te kopen, luiers goedkoop te kopen in de aanbieding en door geen dure merkluiers te kopen.

Denk eens aan het milieu en consuminder door katoenen luiers te gebuiken in plaats van weggooiluiers. Je spaart hier niet alleen het milieu mee maar ook je portemonnee. Maak gebruik van de diensten van het Groene Kruis voor babyspullen die je echt maar heel even nodig hebt zoals, bedverhogers voor de bevalling en een weegschaal voor de eerste dagen.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Tips om te besparen en te bezuinigen op voeding voor je baby

Deze geldbesparingstip is het beste babyvoedingsadvies dat we je kunnen geven. Geef borstvoeding. Dit is de gezondste voeding die er bestaat en bevat alles wat je baby’tje nodig heeft. Deze bezuinigingstip is extra handig omdat je borstvoeding altijd bij je hebt. Voor borstkolven zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen.

Lukt het niet om borstvoeding te geven? Geef dan voeding uit de fles. Wees wel voorzichtig met goedkope producten. Je baby mag natuurlijk niets te kort komen.

Ongeveer na 6 maanden mag je beginnen met de eerste hapjes, fruithapjes en fijne groenten. Koop dan alleen potjes als het echt niet anders kan. Je kan flink bezuinigen wanneer je het fruithapje en groenteprakje zelf maakt. Laat je wel goed adviseren over de voeding voor je kindje. Bijvoorbeeld door advies te vragen bij het consultatiebureau.

Wanneer je lekker fruithapje hebt gemaakt voor je baby eet dan wat je over hebt zelf op of maak er een lekkere vruchtensap van met behulp van de blender. Wat gezond is voor je baby is ook gezond voor jou. Probeer zo weinig mogelijk te verspillen.

Wanneer je toch potjes gaat gebruiken koop ze dan in de aanbieding met wat meer tegelijk. Let op. Baby’s zijn vaak kieskeurig en als ze iets echt niet willen eten dan doen ze het ook niet. Koop dus alleen veel potjes in met babyvoeding die ze lekker vinden een let natuurlijk op de houdbaarheidsdatum. Vries in wat je overhebt uit een potje.

Na het eerste jaar mag je kindje ook mee-eten met de pot. Dit wordt natuurlijk best wel wennen voor je kindje. Let erop dat het eten niet te kruidig is en maak het eten vooral in het begin nog wat fijn. Geeft niet te snel op en laat je kind wennen aan verschillende soorten eten. Wat je jong leert eten, eet je vaak ook als je volwassen bent.

Ook bij babyvoeding geld: bespaar geld door het eten in grote hoeveelheden te kopen en te maken. Vries in wat je over hebt. Let op dat je elk portie apart invriest. Want anders moet je alles in één keer ontdooien en kan je de rest van het eten alsnog weggooien.


Bespaar op de kamer van je baby.

Houd er rekening mee dat je kindje maar een paar maanden in een wiegje ligt. Als je echt op je geld moet letten is het beter om direct een ledikant te kopen. Je kan ook het geld besparen door aan mensen uit je omgeving te vragen of zij nog iemand weten met een leuk wiegje dat je kunt lenen. Veel mensen bewaren een wiegje of maken gebruik van een familiewiegje.

Net als het wiegje is ook de rest van de babykamer tijdelijk. Denk een aan een alternatief voor de commode. Heb je nog ergens een stevige brede tafel of kast staan is dit wellicht een goed alternatief. Deze besparingstip levert je al snel honderden euro’s voordeel op. Blijf wel letten op de veiligheid van je baby.

Er zijn momenteel ledikantjes te koop die je kunt ombouwen tot een kinderbed. In de regel zijn ze iets duurder als een babybedje maar je verdient dit na een aantal jaren terug wanneer je kind aan een groter bed toe is. Wanneer je een dergelijke ledikant koopt kan je later dus een compleet kinderbed besparen.

De laatste maanden voor je bevalling zit je veel thuis. Ook de maanden ervoor leef je al erg naar de geboorte van je kindje toe. Door je zwangerschap kan je ook niet zo veel meer doen als ervoor. Onze bezuinigingstip: koop een leuk borduurwerk met een babyafbeelding en gebruik je tijd om een prachtig schilderij te borduren voor de babykamer. Je kan natuurlijk deze bezuiniging ook verdienen door een echt schilderij te maken voor de babykamer.

Denk bij het kopen van de inrichting van de baby slaapkamer vooruit. Koop spullen die tijdloos zijn. Dit is ook een vorm van consuminderen. Weet je dat je eerste kindje een meisje wordt en wil je graag meer kinderen? Koop dan geen roze meubels want die zijn een stuk minder leuk wanneer de tweede een jongetje wordt. Geld besparen en bezuinigen is dus vaak vooruitdenken. Dit geldt zeker ook voor accessoires. Een kastje met beertjes is leuk in de eerste jaren van je kindje maar na een aantal jaren wordt dit kinderachtig en zal je peuter een nieuwe stoere kast willen. Werk dus met losse accessoires voor de kinderkamer.

Gedurende je kraamtijd is het leuk om al je geboorte felicitatiekaartjes met een touwtje aan de muur te hangen. Dit staat erg gezellig en iedereen vindt het leuk om er naar te kijken.

Let er bij gebruikte babyspullen op dat deze aan de moderne veiligheidseisen voldoen. Overleg desnoods met de kraamhulp. Geen enkele bezuiniging en besparing is het waard om concessies te doen aan de veiligheid van uw baby.

Babykamers zijn vaak erg duur. Denk erover om een babykamer tweedehands te kopen. Google “babykamer”. Ook Marktplaats staat er vol mee. Een nieuwe kamer kost vaak enorm veel geld en je bespaart dus een hele hoop geld.

Niemand zegt dat je voor je babykamer ook babymeubels moet aanschaffen. Denk vooruit. Je kan best consuminderen door bijvoorbeeld geen babykastje met beertjes te kopen maar gewoon een leuke kledingkast bij de Ikia of Leen Bakker. Hierdoor kan je met de kast 25 jaar doen in plaats van 3 jaar. Je kan dus flink bezuinigen door op de lange termijn te denken.

Koop neutraal behang voor de babykamer en leuk dit op met leuke babyposters, babytekeningen, beertjes, enz. Dit geeft een super gezellig effect en later hang je gewoon weer andere schilderijtjes en posters op.

Consuminder door te spelen met accessoires bij de inrichting van je babykamer. Allerlei accessoires voor de babykamer kan je regelmatig goedkoop in de aanbieding kopen of cadeau vragen aan kennissen en familie.

En natuurlijk gaat het bij jouw nieuwe geluk niet om de mooiste babykamer van Nederland. Het gaat om je baby en jullie geluk als ouders. Het zal je baby een zorg zijn in wat voor bedje, wiegje of ledikant het ligt. Als het maar lekker zacht en warm is. Geld besparen en bezuinigen is vaak een kwestie van helemaal niet kopen. Door te consuminderen draag je ook nog eens bij aan een betere wereld en toekomst voor je kindje.


Besparingstips en bezuinigingstips voor de spulletjes voor je baby

Naast de babykamer is de kinderwagen één van de duurste aankopen voor je baby. Denk hier dus goed over na. Bijvoorbeeld door je af te vragen of je de kinderwagen veel in de stad gebruikt ofdat je juist veel wilt wandelen in het bos. In het bos heb je meer aan grotere wielen. In de stad meer aan kleinere, draaibare wieltjes om goed de bochten te kunnen nemen. Denk dus praktisch en vergelijk de prijzen op het internet.

Sommige, wat duurdere kinderwagens kan je ook ombouwen tot buggy. Door deze kinderwagen te kopen kan je later bezuinigen op de buggy. Let op: Wil je snel meer kinderen achter elkaar, dan kan het gebeuren dat je tweede baby geboren is terwijl de eerste nog net niet in de buggy kan.

Heb je een kinderwagen die je om kan bouwen tot buggy en heb je deze nog in gebruik wanneer je tweede kindje op komst is? Leen dan tijdelijk een buggy van iemand anders of koop een goedkope reisbuggy erbij. Deze is altijd handig bij een dagje uit.

Een kinderwagen kan je tweedehands kopen, maar let wel op de kwaliteit (en of je nog meer kinderen wilt). Al beginnen met een deels versleten kinderwagen kan je later bij het tweede kind of derde kind duur komen te staan. Dan moet je wellicht alsnog een nieuwe kinderwagen kopen wanneer de tweedehands gekochte kinderwagen kapot is. Ook via het internet zijn er vaak leuke aanbiedingen van kinderwagens.

Onderhandel over prijzen in de winkel. Tegenwoodig is het steeds normaler om te vragen of er iets van de prijs af kan. Wellicht heeft de verkoper bij het bepalen van de vraagprijs al wat onderhandelruimte meegenomen. Lukt het om wat af te dingen, dan is dat natuurlijk weer mooi meegenomen.

Laat je niet verleiden om allerlei accessoires aan te schaffen bij de spullen die je voor je baby koopt. Vaak zijn ze erg duur en kan je ze veel goedkoper kopen in een warenhuis of goedkope (web)winkel. Of wellicht nog beter: ga consuminderen door hierop te besparen!

Bespaar nooit op de veiligheid van uw kindje door deze in ongekeurde of slechte babystoeltjes te vervoeren. Geen énkele bezuinigingstip is het waard om de gezondheid van uw kindje in gevaar te brengen.

Houd er bij je aankopen van babyspulletjes altijd rekening mee dat je het op de lange termijn ook weer wil verkopen. Een zeer afwijkend wiegje of hele aparte baby kamers vindt niet iedereen leuk. Wees ook zuinig op je spulletjes zodat za later meer opbrengen bij een eventuele verkoop.

Denk goed na over de aankoop van je babyartikelen. Past het babybadje in de badkamer en zit er een waterafvoer op? Past de kinderwagen wel in uw auto? Past het kinderkastje wel in de babykamer? Ook de juiste spullen kopen kan je veel onnodige extra uitgaven besparen in de toekomst.

Check op het internet of de kinderwagen die u wilt kopen wel echt zo geweldig is als de verkoper zegt. Er zijn heel veel mensen die hun (slechte) producten op het internet zetten. Blijf wel kritisch. Mensen zetten eerder slechte dan goede ervaringen op het internet, maar soms komt het voor dat leveranciers zelf positieve berichten plaatsen. Ervaringen kunnen je wel aan het denken zetten. Hiermee kan je wellicht spijt achteraf voorkomen.

Ga niet met de laatste mode mee bij de aanschaf van je kinderwagen. Consuminder en bespaar geld door het één na laatste model van de kinderwagen te kopen dat in de aanbieding is.

Wees creatief met de aankoop van speelgoed voor je kindje. Vaak hebben ze er maar even aandacht voor. Ook vinden ze eenvoudige dingen vaak veel leuker dan dure ingewikkelde dingen. Veel baby’s houden niet het meest van hun dure knuffel konijn maar van een lekker zacht doekje. Consuminder door minder speelgoed te kopen. Blijf wel letten op de veiligheid van de dingen waarmee je het kindje laat spelen.


Geldbesparingstips voor het geboortekaartje van je baby

Maak zelf je geboortekaartjes. Maak hiervan een leuk en gezellig onderdeel van je zwangerschap. wellicht wil een je moeder of vrindin je helpen. Ook zijn zelf gemaakte geboortekaartjes leuker om te krijgen dan gekochte geboortekaartjes. En het is stukken goedkoper dan ze te bestellen bij een drukkerij.

Zet een advertentie in de plaatselijke krant wanneer je heel veel vrienden en bekenden in de omgeving wilt bereiken. Dit kan je heel wat geboortekaartjes besparen en je vergeet ook nog eens niemand. Weeg de kosten wel af tegen de opbrengsten.

Koop en verzend je geboorte- en doopkaartjes via het internet. De kosten en uitgaven van geboortekaartjes kunnen flink oplopen. Versturen via het internet bespaart postzegels en tijd en het is naast goedkoper ook nog eens lekker makkelijk.

Een hele goedkope optie is om je vrienden en kennissen te bellen. Maar dan wel via een goedkoop abonnement of in de daluren want anders ben je het bespaarde geld weer kwijt aan telefoonkosten.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners